A Sheriff Tiraspol 41-szeres mali válogatott támadója, Adama Traoré lehet a Ferencváros első nagy nyári igazolása – a Nemzeti Sporthoz hasonlóan a csakfoci.hu is így értesült.

Információink szerint a felek nagyon közel vannak az egyezséghez, és hamarosan be is jelenthetik az átigazolást, ezzel azonban minden bizonnyal megvárják, hogy véget érjen a moldáv futballszezon. Már csak azért is, mert bár a Sheriff már megnyerte hazája bajnokságát, a kupadöntő még hátra van a csapatnak, ezt május 21-én játsszák majd a St. Gheorghe ellen.

A 41-szeres mali válogatott játékos két éve erősíti a moldáv együttest, amellyel immáron kétszeres bajnoknak mondhatja magát, ebben a szezonban óriási meglepetésre a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejutottak, ahol első két meccsüket megnyerték a Sahtar Donyeck és a Real Madrid ellen. Traoré mind a 14 (8 selejtező és 6 csoportkörös) BL-meccsén játszott a Sheriffnek, gólt lőtt az Internek és a Sahtarnak is, és pályán volt a Sporting elleni EL-párharcban is, ahol 11-esekkel estek ki a Sportinggal szemben. A bajnokságban 21 mérkőzésen eddig 8 gólig jutott.

Szintén a Fradihoz kapcsolódó hír, hogy az albán sajtó szerint a KF Laci 25 éves csatárát, Saliou Guindót több magyar klub, köztük a Ferencváros is kiszemelte. Információink szerint a Traoréhoz hasonlóan szintén mali labdarúgó is azok között a futballisták lehet, akit figyelnek a magyar bajnoknál.

Fradi: Ezekről a távozó játékosokról beszélhetett Kubatov – részletek