FTC-Haladás 3-1

Thomas Doll (FTC): – Dicséretet érdemelnek a srácok, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a kispadot nem tudtuk teljesen feltölteni. A fiúknak nagyon keményen meg kellett dolgozniuk a győzelemért. Nem jól kezdtük a mérkőzést, nem úgy, mint az MTK ellen – akkor sokáig birtokoltuk és jól járattuk a labdát. Az első harminc percben lehet, hogy túl sokat akartunk, és ezért voltak könnyelmű labdavesztéseink. Az első gól egy nagyon szépen kidolgozott helyzet volt, szépen felzárkóztak a játékosok a támadáshoz. A második félidő elején volt egy nagy lehetőségünk, aztán gyakorlatilag kontrából kaptunk egy gólt, amivel egy-egy lett az állás. Meg kell dicsérnem a fiúkat, mert higgadtak maradtak akkor is és eldöntötték a mérkőzést. A vége felé volt még egy-két szituáció, lehetett volna még több rúgott gólunk, de megérdemelt a 3-1-es győzelem.

Bementem az öltözőbe és ott állt az összes játékos, aki nem tudott játszani – egy fél csapatot tettek ki, most abban reménykedünk, hogy egyenként visszatérnek, ezáltal több lehetőségünk lesz.

Michal Hipp (Haladás): – A Ferencváros ma megérdemelten nyert, de a 20. percig végig kiegyenlített mérkőzés volt. A 22. percben nagy hibát követtünk el a középpályán, két párharcot elveszítettünk és ezt a hazaiak kihasználták. A gól után a Fradi lendületet kapott, mi pedig félénken játszottunk, így az első félidő a Fradi előnyével ért véget. Sok labdát elszórtunk, és nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. A második félidő első öt perce kiegyenlített volt, utána kulcspillanat volt, hogy a ziccert nem rúgta be a Fradi, mi pedig igen. Gaál Bálint góljával egyenlíteni tudtunk, és két-három perc múlva is gólhelyzet alakult ki, de Rabusic óriási ziccerben hibázott, ezután átmeneti fázisba kerültünk. Sorra hibáztunk, a hazaik kihasználták ezeket és újra megszerezték a vezetést. Természetesen próbáltuk ezt kijavítani, de az utolsó kulcspillanat is eljött, amikor a belső védőnk naiv hibája után kétgólos előnyhöz segítette a hazaiakat. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de a hazaiak okos játékkal, cserékkel nem engedtek a kapujuk közelébe.

A kiállítás nagyon szigorú volt szerintem, így már tíz emberrel nem tudtunk gólt lőni és az eredménnyel sem tudtunk mit kezdeni. Ezen a meccsen is a nagy egyéni hibákból született gólokkal könnyítettük meg a Fradi győzelmét.

DVSC-Diósgyőr 2-0 

Herczeg András (DVSC): – Jól kezdtük a találkozót, jobban játszottunk ellenfelünknél. Már az első játékrészben akadt helyzetünk, igaz, a Diósgyőrnek is. Jó felfogással játszott a csapat, szerettünk volna az első félidőben gólt rúgni. A második félidőben is hasonló mentalitásban játszottunk, nem engedtük kibontakozni a Diósgyőrt. Sikerült két gólt lőnünk. Az egész csapat többet támadott, és jobban játszottunk, mint az elmúlt találkozón. A szélsők is sokat tettek az előrejátékért. (boon.hu) 

Fernando (Diósgyőr): – A Debrecen megérdemelten nyert, az első perctől kezdve sokkal jobban játszott, mint mi. Sokat kell javulnia a játékunknak. Az időjárás nem volt befolyásoló tényező, mindkét csapat azonos körülmények között játszott. A baj az volt, hogy a mi csapatunk szintje nem volt megfelelő, és ezt emelni kellene. Többet kell mutatni támadásban és védekezésben is. Idő kell, hogy megfelelően kompakt legyen a csapat.

Realistának kell lenni, a csapat az elmúlt két évben a kiesés ellen harcolt, az idén a bennmaradás a cél. Változtatni kell a játékosok fejében a játékfelfogáson.

Puskás Akadémia-MTK Budapest 1-2 

Feczkó Tamás (MTK): – Az első félidőben nagyon taktikusan és jól játszottunk, megérdemelten szereztük meg a vezetést. Lett volna lehetőségünk növelni az előnyt, de ez nem történt meg. A második félidőre jó szellemben jöttünk ki, de a kiállítás minket zavart meg, elhittük, hogy megnyertük a meccset. Kellett a Puskás gólja, hogy meg tudjuk nyerni a meccset, igaz, szerencsés góllal, de tettünk érte. Kevés helyzetet dolgozunk ki 10 ember ellen, minden elismerésem a Puskásé, emberhátrányban is a három pontért ment, nyílt volt a mérkőzés a végsőkig.Motivált és jó játékosokkal dolgozom, akik megbecsülnek minden pályán töltött percet. Jól szálltak be a cserék, ezt vártuk tőlük, hogy lendületet hozzanak, és ezt mindketten megtették, amikor le volt ülve a társaság. (mtkbudapest.hu)