Az idén 110 éves Diósgyőr a Honvéd ellen a 110. egymás elleni bajnokiját játszotta szombaton kora délután. Feczkó Tamás kezdőtizenegyét két helyen is módosította a két héttel ezelőtti bajnokihoz képest. Rui Pedro és Ivanovski bekerült, Márkvárt sérülése nem jött helyre, Hasani kikerült, miután az elmúlt héten a koszovói válogatottal játszotta a görögök ellen Nemzetek Ligájában. Bódog Tamás alaposan felforgatta a kezdőjét, hiszen Uzoma, Lovric, Traoré és Cipf kikerült, míg Alijin és Baráthon kívül Bocskay és Balogh először lépett pályára kispesti mezben a magyar élvonalban.

Bognár Tamás sípszava után sokáig mezőnyjáték folyt a pályán. 16 percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ami góllal végződött. Mezghrani tartotta meg a labdát két védővel szemben, vezette egy darabig, kisebb flipperezést követően a játékszer visszakerült hozzá, majd sarokkal passzolt második hullámban érkező Zsótérnak, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A félidő felét átlépve Zsótér továbbította estében a labdát Balogh elé, métereken keresztül vezette a labdát, azonban a kapujából kifutó Antal lábbal tisztázott a hórihorgas csatár elől.

Három perccel később megduplázta előnyét a Honvéd. Gazdag vette el a labdát Polgártól, jó 40 méteres sprint után egy higgadt cselt bedobott a védőjével szemben, utolsó “állomásként” átemelte Antal felett is a labdát. Innentől kezdve varázsütésre, hat perc alatt talpra állt a Diósgyőr. A 41. percben Aliji rossz helyre tisztázott labdája Grozav elé került és 25 méterről kilőtte a bal alsót. A hosszabbításban összejött az egyenlítés. Egy remek ívelés után Molnár passzolt Ivanovskihoz, a macedón támadó lekészítette lövésre a labdát az érkező Molnárnak és 14 méterről kilőtte a bal alsót.

Fordulás után sokáig nem történt említésre méltó esemény. Aztán a 63. percben ismét átvette a vezetést a Honvéd. Balogh indította a leshatáron helyezkedő Gazdagot, aki elsőre még nem mert a labdához érni – érzése szerint lesen volt – ám a partjelző nem jelzett – így Memollát lehagyva a kapujából kifutó Antal mellett a jobb felsőbe helyezett.

A visszajátszások alapján egyértelmű volt, hogy Gazdag lesen kapta a labdát.

A 70. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, miután Polgár egy labdavesztés után megkapta a második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A hajrára fordulva a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, az emberelőnyben játszó kispesti alakulat pedig kontrákra rendezkedett be.

Percekkel a vége előtt Gazdag passzából az ex-diósgyőri Ugrai vette be Antal kapuját, majd Batik szabálytalansága után Iszlai büntetőjét fogta Tujvel. A meccs utolsó mozzanataként még Grozav is pirosat kapott, így a miskolciak kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

OTP Bank Liga, 4. forduló

DVTK-Honvéd 2-4 (Grozav 42., Molnár 47., ill. Zsótér 16., Gazdag 41., 63., Ugrai 89.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

DVTK: Antal – Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Rui Pedro (Max 68.), Iszlai – Ivanovski (Szűcs 74.), Molnár G. (Hasani 78.), Grozav – Drazic

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Aliji (Uzoma 86.) – Zsótér, Bocskay (Kesztyűs – a szünetben), Hidi, Gazdag – Ugrai, Balogh (Traoré 65.)

Piros lap: Polgár 70., Grozav 94. (Diósgyőr)

NB I: A nyári szerzemény első gólja három pontot ért a Kövesdnek az újonc ellen – videó