Kisvárda – MOL Fehérvár 0-0

Beszámoló és videó itt! | Közvetítés percről percre itt!

Supka Attila (Kisvárda):Ezen a mérkőzésen az előre megbeszélt dolgokat maximálisan végrehajtottuk. A védekezésünk rendben volt, nagyon nem volt lehetősége sem a Fehérvárnak arra, hogy gólt szerezzen. Nekünk pedig megvoltak azok a kontralehetőségeink is, amikre vártunk, és amikből esetleg gólt, gólokat lehetett volna szerezni, úgy az első, mint a második félidőben. Ha a mérkőzés előtt azt mondjuk, hogy a Vidi ellen tudunk egy pontot szerezni, akkor azt mondtuk volna, hogy rendben van, de a kiállítás után, a szünetben is azt beszéltük a játékosokkal, hogy maradjunk ugyanolyan masszívak, határozottak a védekezésnél, mint ahogy kell, abból pedig próbáljunk meg agresszívabban az előrejátékba átmenni. Úgy gondolom, hogy megvoltak a lehetőségeink arra, hogy esetlegesen megnyerjük ezt a mérkőzést, de ezzel az egy ponttal is elégedettek lehetünk. A mi helyzetünkben nagyon fontos pontot szereztünk.

Kovácsréti szögleténél furcsán sokáig várt az ellenfél kapusa. Mi csak a kollégánknak a véleményére tudunk adni: az erőnléti edzőnk ott melegítette a játékosokat, és ő azt mondta, hogy a kapus visszafelé nyúlt, úgyhogy a kapuból ütötte ki a labdát, az bent volt a gólvonal mögött. A játékvezető nem így döntött, nem tudunk vele mit kezdeni.

Lehet, hogy ez két pontunkba kerül, de hát előfordul, és sajnos addig még nem lesz meg a VAR-rendszer vagy a gólvonalbíró, addig ezeket nem lehet igazán eldönteni, hogy jó döntés volt, vagy nem. Nagyon hosszú idő óta azt mondtam a játékosoknak, hogy addig nem lehet megnyugodnunk, míg fél lábbal nem maradunk bent az NB I-ben, mert még azt sem értük el. Ehhez mindenféleképpen legalább 4-5 pontra van még szükségünk.

Szabics Imre (MOL Fehérvár):Úgy gondolom, mentalitásból jelesre vizsgáztak a játékosok, sőt, nem is jelesre, tízesre! Nagyon-nagyon elégedett vagyok azzal, amit hozzáállásban láttam ezen a mérkőzésen, hiszen nem csak emberhátrányba kerültünk az első félidőben, de a második félidőben, a nagy szél miatt majdhogynem lejtőn lefelé játszott a Kisvárda ellenünk. Úgyhogy tényleg le a kalappal a csapat teljesítménye előtt! Mentalitásból maximálisan azt láttam vissza, amit hosszú távon szeretnék látni, minden meccsen – és tíz emberrel is. Most először is ki fogjuk elemezni a történteket és majd a konzekvenciákat ebből le fogjuk vonni, amit a játékosokkal fogunk megosztani. Bízom a játékosokban. Mindenki felé egy megelőlegezett bizalom van nyárig. Ma sokan éltek ezzel a bizalommal, és ahogy azt már mondtam, mindenkinek a saját kezében van a sorsa. (M4 Sport)

Budafok – Ferencváros 0-4

Beszámoló és videó itt! | Közvetítés percről percre itt!

Csizmadia Csaba (Budafok):Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, itt is, ott is voltak helyzetek. Kijöttünk ugyanazzal az elánnal a második félidőre, ott aztán kialakult egy szituáció, amiből jött a 11-es. Szokás szerint, mondhatom most már… A szabályt megpróbálom értelmezni most már, mert a mi esetünkben sosincs így, az ellenfélnél mindig így van. Muszáj ezt most megjegyeznem, mert nem tudom sokszor már, mit mondjak a játékosaimnak, hová tegyék a kezüket. Ráadásul ebben a szituációban még sárgát is kapott a játékosom. A tizenegyes után bíztam benne, hogy még játszunk, és egy gólt bármikor lehet találni, aztán jött a következő. Ilyen kakaskodásnál úgy, hogy mi jövünk bedobással, ebből csinálnak egy ilyen hisztit, kimegy a játékos, visszagurul a pályára, és utána még mi kapunk sárga lapot és kiállítást, ezt nem tudom hova tenni. Onnantól kezdve szakmai értéke már nem volt a mérkőzésnek, mert tudjuk, milyen erőt képvisel a Ferencváros, azonnal meg is büntetett. Tzí emberrel, 0-2-nél benne van, hogy hitetlenné válnak a játékosok.

Szergej Rebrov (FTC):Nagyon fontos mérkőzés volt ez is, ahogyan mindegyik az. A Budafoknak is nagy szüksége lett volna a győzelemre. Az első félidő talán a kellemetlenebb pálya miatt is alakult nehezebben, de az első gól aztán sokat segített. Az első félidőben is sok helyzetet dolgoztunk ki, de a piros lap és a gól után talán a játékosok is érezték, hogy megvan a meccs. A szünetben ugyanazt kértem, mint az első játékrész előtt: sok helyzet kialakítását. Amikor elvesztettük a labdát, talán nem mindig reagáltunk jól, ezért még több agresszív mozgást is kértem. Van még hat meccsünk, minden meccs fontos, mindegyiket meg akarjuk nyerni. Ma is maximálisan motiváltan lépett pályára mindenki (fradi.hu)

 

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 2-0

Beszámoló itt! | Közvetítés percről percre itt!

Hornyák Zsolt (PAFC):Sajnos nem tudtuk kihasználni vagy kicsit megijedtünk az emberelőnytől. Az első félidőben nagyon sok helyzetet produkáltunk, úgy is lehet mondani, hogy ideálisan játszottunk, de nagyon rosszak voltak a befejezéseink is, csak Kiss Tominak volt két-három helyzete. Ha ezeket berúgjuk, akkor lehet, hogy a meccs már az első félidőben eldőlt volna. Kicsit azt éreztem a második félidőben, hogy megijedtünk az eredménytől, vagy nem bíztunk magunkban, passzívak lettünk a középpályán. A 2-0-s győzelem megérdemelt, de kicsit hiányérzetem van a második félidő első 20-25 percét illetően, amikor azt vártam, hogy jobban domináljunk. Nekem a Ferencváros elleni is egy következő mérkőzés, egy jó ellenféllel. Holnaputántól, az ünnep után kezdődik a meló és készülünk a Ferencvárosra, egy nehéz mérkőzésre, de bízom benne, hogy ha önbizalom lesz, és magabiztosan fogunk játszani, úgy, ahogy most az első félidőben, ott is lesz esélyünk jó eredményt elérni. Én a végén fogok majd csak számolni. Olyan helyen vagyunk, hogy ezt nem is terveztük, sikerült megelőzni a Videotont, ez egy nagyon örömteli dolog a számunkra, de majd a végén, akkor szeretném összeszámolni ezt a tízpontos előnyt, ha meglesz és akkor nagyon fogok neki örülni.

Pintér Attila (Mezőkövesd):Azt kértem a játékosoktól, hogy higgyenek magukban, és higgyenek az elvégzett munkában, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést és én azt gondolom, hogy a mérkőzésben benne is volt, hogy meg tudjuk fordítani. Az ellenfélnél a kapus óriási bravúrral védett 1-0-nál. Az első félidőben itt is, ott is adódtak helyzetek, a pontrúgások után voltak olyan szituációk, amikre nem figyeltünk, és ki tudtak jönni kontrából, de hát egy ilyen gyors csapatnál, mint a Puskás Akadémia, ezt nagyon nehéz kivédeni. Emelt fővel jöhetünk le a pályáról, a játékosaink mindent elkövettek annak érdekében, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek, emberhátrányban is. Én azt gondolom, hogy nagyon bátran és nagyon fegyelmezetten futballoztak tíz emberrel is is. Csak gratulálni tudok nekik még egyszer!