Paks – Újpest 2-2 (Szakály D. 16.,  Papp 48., ill. Pauljevic 13., Windecker 68.)

A mérkőzés krónikája percről percre itt!

Beszámoló itt!

Csertői Aurél (Paks):A nézőknek jó mérkőzés volt a mai, nekünk nem annyira. Az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban aztán volt egy remek 15 percünk, gólra gól kellett volna, de a meçcslabda a végén is a miénk volt. Ha akkor betartjuk a futball íratlan törvényeiből azt a paragrafust, hogy gólra gólt kell lőni, akkor eldönthettük volna a mérkőzést. Nem láttam, hogy 11-es volt-e Bartha esete, túl messze voltam, vissza kell nézni. Nem csak az összeszokottságról, de a játéktudásról is szól a futball…úgy érzem, hogy tudtunk volna ennél jobban futballozni, tavaly a vége felé talán jobban is játszottunk, kicsit idény elejinek látom a formánkat, remélem, hogy a következő meccsre már jobb formába kerülünk. Hogy kivel nem voltam elégedett, azt inkább az öltözőben szoktam elmondani… (csakfoci.hu / M4 Sport)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):A Paks nagyon szervezett csapat, ezert nehéz dolgunk volt. Elégedett vagyok az eredménnyel és gratulálok a játékosaimnak. A Paks veszélyes volt a rögzített játékhelyzetekből. 1-2 után nehezen jöttünk vissza a meccsbe. Mivel ez az első találkozónk volt, ezert elégedett lehetek. Hét új igazolásunk lépett pályára, elégedett vagyok velük, de kell még nekik egy kis idő, hogy felvegyék a ritmust. Nem láttam a 11-est, ezért nincs róla véleményem. Szerintem a Ferencváros elleni rangadón jobban fogunk játszani és győzni fogunk. (csakfoci.hu / M4 Sport)

 

DVSC – Mezőkövesd 1-2 (Ferenczi J. 76., ill. Gohér 64., Hudák 93.)

Piros lap: Tóth B. (Mezőkövesd, 46.)

A mérkőzés krónikája percről percre itt!

Beszámoló itt!

Herczeg András (DVSC):Gyenge teljesítményt nyújtottunk, gyenge napot fogtunk ki. Nem igazán kezdtünk jól, nekik akartunk menni, de az ellenfél erősebb volt, ránk tudták erőszakolni akaratukat. Mi pontatlanok voltunk, rengeteg labdát vesztettünk, főleg a középpályán. Az egyenlítő gól után kapkodva játszottunk, a végén pedig egy szögletből kaptunk gólt. A középpályán és elöl játszottunk gyengébben. Nagyon csalódott vagyok, a héten jobban rá kell hangolódni a következő mérkőzésre. (haon.hu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd):A mérkőzés elejétől a mi akaratunk érvényesült. Tudtuk, mi vár ránk, ezért próbáltunk gyors oldalforgatásokkal operálni. Az első félidő végén egy buta kiállítás történt. A második félidőben is azt játszottuk, amire készültünk, és megérdemelten visszük haza a három pontot Debrecenből. (haon.hu)

 

Budapest Honvéd – Haladás 2-0 (Bobál D. 30., Lanzafame 89.)

A mérkőzés krónikája percről percre itt!

Beszámoló itt!

Erik van der Meer (Honvéd): – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, főleg egy ilyen nehéz szerda után, kőkeményen dolgoztak a játékosok. Bobálnak nagyon nagy szerepe volt a győzelemben, pár perc után be kellett állnia és nagyon szép gólt szerzett. Kihagytunk helyzeteket, de befolyásolt minket a hosszú túra is. Ezért is hihetetlen fontos ez a győzelem, jó így kezdeni. Ennél azért még többet várok, most nagyjából. 45-50 percen keresztül vagyunk jók a presszingben, sokat dolgozunk, próbálunk tovább fejlődni. De az ellenféltől is függ, mit tudunk megcsinálni. Nagyon kemény meccs vár ránk szerdán, nem biztos, hogy mindenki érzi, mennyire erős az ellenfelünk. Egy 25-30 millió eurós költségvetésű klubról beszélünk, hihetetlenül jó játékosokkal, ezért is volt fantasztikus eredmény, amit elértünk és bizakodásra ad okot. Mindent meg fogunk tenni a visszavágón, ami tőlünk telik, a szurkolóinkért, akik sajnos majd nem lehetnek velünk.

Mészöly Géza (Haladás): – A bajnokcsapat otthonában játszottunk, szerintem szervezetten. Voltak olyan fordulópontjai a meccsnek, például a második félidőben, voltak lehetőségeink, amelyekben benne volt a gólszerzés, ezek meghatározók voltak a végkimenetel szempontjából. Kellettek azért Király Gabi bravúrja is.  Összeszedett volt a csapatom, jól játszott, a Honvédnak azonban volt egy Lanzafaméja, aki a második félidőben villant. Amikor ilyen szervezett csapattal találja szemben valaki magát, mint a Haladás, akkor nagyon fontosak a pontrúgások, Bobál Dávid pedig nagyon jól fejel. Számítottunk arra, hogy vérbeli támadónk is lesz a pályán, de ez nem történt meg, hiányzott Grumics játéka. Nem hiszem, hogy alattomosan vagy durván játszott volna a csapatom.

Már megszoktam, hogy Kispesten nem vagyok nagy kedvenc, bár nem igazán értem, hogy miért velem foglalkoznak ennyire, ez valamennyire bosszant, megmondom őszintén. De becsületemre legyen mondva, hogy nem reagáltam a beszólásokra, pedig egy-két szurkolót biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra. Nagyon csúnyán viselkednek velem szemben a kispestiek, akármikor jövök ide, én még ilyen szurkolótáborral nem találkoztam. Tűröm, tűröm, remélem, hogy megállom. Nem értem az okát, és nem bántottam meg a Honvédot, ez a kifakadás felháborít.