11/11: Győzelemmel kezdte a címvédő Honvéd az új NB I-es idényt is

2-0-ra nyert és végig irányított a kispesti gárda a Haladás ellen. Lanzafame villogott és ragyogó gólt szerzett, Bobál csereként szerzett vezetést.
Dudás Gábor 2017. július 15., szombat 22:23
2-0-ra nyert és végig irányított a kispesti gárda a Haladás ellen. Lanzafame villogott és ragyogó gólt szerzett, Bobál csereként szerzett vezetést.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 15., szombat 22:23

Budapest Honvéd - Haladás 2-0 (Bobál D. 30., Lanzafame 89.)

A meccs krónikája percről-percre itt!

Ennél rosszabbul nem kezdődhetett volna a címvédő Honvéd számára a bajnoki idény, hiszen 1 perc után elveszítette alapemberét, Ikenne-Kinget sérülés miatt.

Az, hogy öröm is volt az ürömben, csak a 30. percben derült ki, ekkor ugyanis a nigériai légiós helyére beállt Bobál Dávid vezetést szerzett a Haladás ellen. A bekk remekül érkezett Lanzafame jobbról beadott szabadrúgására és a rövid alsóba fejelt (1-0). A gólig is hazai mezőnyfölényben, de kevés helyzettel zajlott a mérkőzés, a legnagyobb lehetőség Lanzafame előtt adódhatott volna a 14. percben, de Király nagyot mentett előle.

A fordulás után nem sokkal majdnem jött a második kispesti gól: a 46. percben előbb Eppel fejelte a jobb oldali kapufára Laczkó beadását, majd Herjeczki ismételt, de épp Király kezei között halt el a közeli kísérlet.

A Haladás eközben jobbára kemény vagy épp felesleges belépőivel tűnt inkább fel a pályán, gyűltek is a második félidőben a szombathelyi lapok. A bíró sípszava viszont néma maradt Kovács és Gróf találkozását követően, amelyre a hazai 16-oson belül került sor az 52. percben.

A másik kapunál Király nagy védést mutatott be a 78. percben, a fiatal Herjeczki ziccerénél, a Haladás viszont csak Rácz rossz döntéséig (lövés helyett a passzt választotta) és Polgár lecsúszott, de így veszélyes beadásáig jutott.

A hajrában aztán az egyébként is remekül futballozó Lanzafame góllal koronázta meg produkcióját, a 89. percben az olasz támadó balról húzott befelé, majd lőtt a kapuval szemben, 18 méterről, estében tekerve a bal sarokba. Klasszis találat volt! (2-0).

2-0-s sikerével a Honvéd zsinórban 11. hazai győzelmét aratta az NB I-ben és jól főpróbázott a Hapoel elleni BL-visszavágó előtt.

Mészöly nagyon kiakadt a Honvéd-szurkolókra – így látták az edzők

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Soroksár
Szerződéshosszabbítás
Kékesi Alexander meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, így újabb 2 évre kötelezte el magát Soroksárra.
Tovább az összes átigazoláshoz