Debreceni VSC-Puskás Akadémia (14.45)

Joan Carrillo (DVSC):Boldogok vagyunk, hogy sikerült elérni a klub által kitűzött első célt, a bennmaradást. Viszont profik vagyunk, és a végsőkig kell harcolnunk. A hátralévő két találkozón szeretnénk még több lehetőséget adni a fiataloknak, akik a jövő Lokiját alkothatják. Ambíciózus edzőnek tartom magam, és szerencsére az öltözőben is hasonló arcokat látok. A Puskás Akadémia ellen bízom benne, egy olyan játékot tudunk nyújtani, mellyel szépen búcsúzhatunk a hazai közönségünktől. Az ezüstéremért harcol a Puskás Akadémia, így mindenképp pontokra van szüksége, ráadásul minőségi játékosok alkotják a keretét. Ugyanakkor megvan a tervünk, hogy miként zárjuk sikerrel az idei utolsó hazai meccsünket. (dvsc.hu)

Honvéd-Mezőkövesd (17.00)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): A Mezőkövesd előttünk áll a tabellán, és nyugodtabban is készülhet erre a találkozóra, hiszen számukra nincs akkora tétje a meccsnek, mint a mi esetünkben. Ugyanakkor a Honvéd ellen játszani a Bozsik Arénában minden csapat számára kihívás, bizonyára ez ad számukra majd egy plusz motivációt, meg akarják majd mutatni magukat, meg akarják majd mutatni, mire képesek. De ahogyan már említettem, csak rajtunk múlik, hogy ez sikerül-e nekik, számunkra nagyobb téttel bír ez a találkozó, ezáltal a motivációnknak is nagyobbnak kell lennie. A kövesdi támadósor különösen veszélyes, de nekünk csak a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk. Mindannyian tisztában vagyunk a felelősségünkkel, tudjuk, hogy mi a kötelességünk, ezért a legnagyobb tisztelettel mondom, hogy ezen a ponton teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, ki kell mennünk a pályára és meg kell nyernünk a meccset. (honvedfc.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd):Kevés időnk maradt a felkészülésre a két bajnoki mérkőzés között. A legfontosabb feladataink közé tartozott, hogy megbeszéljük a Debreceni VSC elleni mérkőzés tanulságait, valamint a regenerációra és a feltöltődésre is hangsúlyt fektettünk. Azért nagyon fontos számunkra a Budapest Honvéd elleni mérkőzés, mert nem tudtunk nyerni a hajdúságiak ellen. Kemény meccsre számítok, ellenfelünk hazai pályán ugyanis nyilván megpróbál agresszíven és eredményesen futballozni. Nekünk sokkal fegyelmezettebben és nagyobb koncentrációval kell játszanunk, mint azt az előző, vesztes meccseinken tettük. Fontos a jó helyzetkihasználás, hiszen könnyen lehet, hogy a fővárosiakkal szemben csak egy-két gólszerzési lehetőségünk adódik, ezekkel pedig szeretnénk élni. Arra is ügyelnünk kell, hogy hátul ne kövessünk el olyan hibákat, mint a legutóbbi mérkőzéseinken a Puskás AFC és a Debreceni VSC csapatai ellen. Ellenfelünk „személyében” kiváló gárda vár ránk, egyénileg nem akarok kiemelni senkit, az a lényeg, hogy csapatként jól működjünk és az átlagtól jobb teljesítményt nyújtsunk, mert csak ebben az esetben lehetünk eredményesek. (boon.hu)

Ferencvárosi TC-MTK Budapest (19.15)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Jól emlékszem az MTK elleni, februári mérkőzésre, amely annak ellenére is jó meccs volt, hogy 0-0-s döntetlenre végeztünk. Rengeteg helyzetünk volt, tényleg csak a gól hiányzott. Tudom, hogy az MTK a tabella második felében található, de ennek most nincs jelentősége, minden meccsre egyformán készülünk. Azok a szurkolók, akik kilátogatnak a stadionba, látni akarják az érzelmeket, az erőt, a győzelmet. A csapat megdolgozott azért, hogy átvehesse az érmeket és a bajnoki serleget, a szurkolók pedig az egész szezon során mögöttünk álltak, így ők is megérdemlik, hogy velünk ünnepeljenek. Teljesen azért még nem szabad kiengednünk, hiszen hátravan még a kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk, hiszen a cél az, hogy a bajnokság mellé a MOL Magyar Kupát is megnyerjük. Ehhez formában kell maradnunk, és a saját játékunkra koncentrálva, azt folyamatosan fejlesztve kell haladnunk tovább a megkezdett úton. (fradi.hu)

Horváth Dávid (MTK):  – A legfőbb a minél gyorsabb regeneráció, mentálisan és fizikálisan is. Azt lehet látni, hogy az elmúlt két meccsen a játékosoknak volt tartása, a küzdeni tudásukat maximálisan megmutatták. Helyenként jól is játszottunk ezen a két meccsen, úgyhogy ha frissek leszünk fejben és a lábunk is friss lesz az utolsó két meccsen is, akkor remélem, hogy a játékosok úgy mennek fel a pályára, hogy győzni akarnak. A csapatban sok a fiatal, akiket meg lehet győzni, hogy igenis sportemberhez méltóan és a szurkolókhoz és a klubhoz méltóan tudjanak küzdeni, és itt nem a tabellát vagy a pontokat, hanem tényleg a csapatot és a közeget kell figyelembe venni. Ez az üzenet jól át is ment a játékosokon hiszen akkor nem így játszottak volna az elmúlt két mérkőzésen és fontos, hogy még nem húzták meg a vonalat felettünk. (mtkbudapest.hu)