Mezőkövesd – ZTE 2-0

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Először is sok sikert kívánok a Zalaegerszegnek a folytatásban. A találkozó előtt is mondtam, hogy ez egy „hatpontos mérkőzés”, amelyből jól jöttünk ki. Úgy gondolom, hogy a találkozón még voltak lehetőségeink, amelyekkel, ha jól sáfárkodunk, további gólokat szerezhettünk volna. A mérkőzés elejére véleményem szerint egy kicsit rányomta a bélyegét a meleg időjárás, viszont ahogy telt az idő, egyre agresszívebben játszottunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a játékosok átérezték a találkozó fontosságát. (mezokovesdzsory.hu)

Boér Gábor (ZTE):Sok volt a hiányzónk a mai mérkőzésen, ennek ellenére jól kezdtünk, jó teljesítményt nyújtottunk az első 30 percben. Sajnos egy kapitális egyéni hiba miatt gólt kaptunk és futnunk kellett az eredmény után. A szünetben változtattunk és úgy gondolom, hogy a Mezőkövesdnek a kiállításig nem volt nagy lehetősége. Véleményem szerint a csapatnak volt tartása, ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez. (mezokovesdzsory.hu)

Újpest – Budafok 2-0

Michael Oenning (Újpest): Kezdjük rögtön a végén, hiszen két nagyon fontos gólt szereztünk, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Nem csak a két gólnak köszönhetjük a győzelmet, hanem, hogy azokat megelőzően komoly mezőnyfölényt tudtunk kidolgozni és ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a játék folyását. Annak ellenére, hogy nem sikerült a büntetőt értékesítenünk, meg tudtuk őrizni a hidegvérünket és nyugodtak, megfontoltak maradtunk. Nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki és teljesen egyetértek abban, hogy a Budafok kapusa szenzációsan védett. Gyakorlatilag minden próbálkozásunk az ő kezei közt landolt. Végig küzdöttünk és fontos lépést tettünk a bajnokságban azzal, hogy az utolsó percekben kétszer is betaláltunk. Azt hiszem, ez már nem véletlen, a csapat jó úton halad, hisz az utolsó 6 meccsből 5-öt megnyertünk. Lehetőségem volt több játékost kipróbálni, akár több helyzetben is, hiszen háromszor is felállást váltottunk a mérkőzés során. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben a helyzetben hogy mozognak, hogy teljesítenek a pályán. Sok fontos meccs vár ránk, erre szeretnénk felkészülten érkezni, így ebből a szempontból is hasznos találkozó volt a mai. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez! (ujpestfc.hu)

Csizmadia Csaba (Budafok):Ha nincs a kiállítás, másképp alakult volna ennek a meccsnek a végjátéka. Úgy éreztem, hogy a szünet után sikeresek lehetünk, kontratámadásokból szerettünk volna gólokat szerezni és meg is voltak a lehetőségeink az újpesti kapu előtt. A piros lap után abban bíztam, hogy fegyelmezett védekezéssel ki tudjuk húzni a végéig kapott gól nélkül, de a hazaiak olyan nagy nyomást gyakoroltak ránk, amit nehéz volt elviselni. Sorra jöttek a lövések és Bese Balázs védései, de egy megpattanó labda végül döntőnek bizonyult. (budafokimte.hu)

Fehérvár – Paks 2-2

Szalai Tamás (Fehérvár):Jól kezdtünk, rúgunk egy gólt, de nem zártuk le a mérkőzést, az utolsó passzok nem jöttek be. 2-0 után azt éreztem, hogy jó úton vagyunk, de nem rúgtuk rá a harmadikat. Dekoncentrálttá vált a társaság, kapkodtunk, rohantunk, ennél rutinosabban kell lehozni a meccset. Ennek ellenére jó úton vagyunk, a stabilitáson kell javítanunk. Kiegyensúlyozottabb produkció kell 90 percen belül. (m4sport.hu)

Bognár György (Paks): Sokat kellett variálnom meccs közben, elégedett vagyok a döntetlennel. Az utolsó 15-20 percben a maximálisat nyújtottuk küzdésből. Sok fiatal volt a pályán, rászolgáltunk az egy pontra, amire büszke is vagyok. 0-2-nél reménykedtem, hogyha Szendrei és Szabó bejönnek, lesz jó megmozdulásuk. Így lett. A játékvezetőkkel már nem foglalkozom, ez egy kontroll nélküli belterjes világ. minden nagyon szép és minden nagyon jó. (m4sport.hu)

Interjú a Honvéd magyar válogatottjával: “Megállnám a helyem a Serie A-ban” – a kulcsember az NB I egyik bennmaradójáról, Rossi és Horváth Ferenc közös vonásairól