Kisvárda – Puskás Akadémia 1-1

Beszámoló itt! 

Erős Gábor (Kisvárda, megbízott edző):Szerintem pontot szereztünk, hiszen egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, egy küzdelmes mérkőzés volt, adottak lehetőségek mindkét oldalon, de talán ez a realitás. Összességében szerintem ez egy olyan döntetlen volt, amin egy pontot szereztünk és nem kettőt veszítettünk. Sajnos egyet hibáztunk, de a hiba a játéknak a része, ezért vagyunk viszont nagyon jó csapat, mert kisegítjük egymást, ha esetleg ilyen szituáció adódik. Úgyhogy aránylag hamar sikerült egyenlíteni és ahogy az előbb említettem, voltak utána még lehetőségeink, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Puskás Akadémiának is voltak helyzetei, úgyhogy ez a döntetlen, az 1-1-es eredmény teljesen reális. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést hazai pályán. Ugye tudtuk, hogy ha sikerül, akkor annak milyen következménye van. Sportemberekről beszélünk, akik mindig megtesznek mindent azért, hogy sikerüljön a győzelem. Ma nem sikerült, de én akkor is azt mondom, hogy le a kalappal a csapat előtt ezért a teljesítményért ezen a tizenhét mérkőzésen. Nem hiszem, hogy talán még a legvérmesebb szurkolóink is gondolták volna, hogy így az első kör után a téli pihenőnél a második helyen leszünk, 34 megszerzett ponttal. És nem is akármilyen skalpokat gyűjtöttünk be a bajnokság folyamán, hogyha így visszagondolunk, úgyhogy igen, ezt ki lehet tenni az ablakba, de nagyon fontos, hogy még nem értünk el igazából semmit, viszont nagyon jó úton halad ez a csapat – mondta a tréner, aki kitért ideiglenes megbízásának végére is.

Hatalmas megtiszteltetés volt és embert próbáló feladat is, azért nem kis felelősséggel jár ez a pozíció, de nagyon élveztem és tényleg a legjobbakat tudom mondani a srácokról, hiszen partnerek voltak végig. Hogy ha valaki azt mondja, hogy az öt mérkőzésen 11 megszerzett pont lesz, akkor azt hiszem, hogy azt aláírtam volna abban a pillanatban. A folytatást nem tudom, az kérdéses. Ugye tényleg arról volt szó, hogy ez az öt mérkőzés, aztán a többit majd meglátjuk.

Most a jól megérdemelt pihenő jön, úgyhogy mindenkinek én is, az egész csapatnak, a szurkolóknak, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és nagyon boldog új évet! 

Interjú: “Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et” – a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest

Hornyák Zsolt (PAFC):Ez kell, hogy legyen – mondta arra a felvetésre a tréner, hogy volt egy kis feszültség a végén a pályán és a kispadoknál. – Én örülök neki, a Fradi ellen pont azt mondtam, hogy keményebben kell engedni a mérkőzéseket, szerintem ma megvolt a keménység is, a tempó is. Az, hogy döntetlen lett…megmondom őszintén, hogy nyerni jöttünk ide ma. Persze volt egy jó ellenfelünk a Kisvárda személyében, amely egy jó focit képvisel mostanság. Nagyon meg szeretném köszönni a csapatomnak is a hozzáállásást és persze a Kisvárda is hozzátett a minőséghez a teljesítményével, ma jó focit láthattunk, bár úgy éreztem, hogy a második félidőben több volt. Spandler révén egy 100 százalékos ziccert is kihagytunk és nagyon jól presszingeltük az ellenfelet a második félidő első húsz percében, ekkor szinte nem hagytuk a Kisvárdát kibontakozni. Ott kellett volna még egy gólt rúgni és akkor biztosan meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. De ismétlem, ma a Kisvárda nem egy könnyű ellenfél senki számára.

Nem a sárga lapja miatt cseréltem le Balutát, hanem azért, mert megsérült. Én mondtam neki, figyelmeztettem, hogy ne akarja a hazai kispadnak vagy a lelátónak reagálva kiállíttatni magát. Ő egy profi játékos, lehet azt mondjátok, hogy hülye vagyok, de nem akartam volna lehozni csak azért, mert valaki azt mondja, hogy vegyem le, mert piros lapot kap. Ilyet én nem csinálok.

Ezzel le szeretném zárni ezt a fél szezont, és boldog ünnepeket szeretnék kívánni mindenkinek, úgy a hazai szurkolóknak és mindenkinek!

Gyirmót – DVSC 0-0

Beszámoló itt! 

Csertői Aurél (Gyirmót):Jól kezdtük a meccset, mezőnyben később is többet birtokoltuk a labdát, jól játszottunk a saját játékunkat. Tipikus 1 gólos találkozó volt. Voltak lehetőségeink, még büntetőhöz is jutottunk, de nem sikerült kihasználnunk egy esélyt sem. Üres a pohár.

Joan Carrillo (DVSC):Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindkét csapaton nagy volt a nyomás, mi sok technikai hibával játszottunk. Összességében igazságos a döntetlen, amivel nem vagyok elégedett, hiszen győzni szerettünk volna. Jól jön a rövid pihenő, aztán belevetjük magunkat a munkába. (dvsc.hu)

ZTE – Újpest 2-0

Beszámoló itt!

Waltner Róbert (ZTE):Azt, hogy az ötödik helyen állunk, nem kaptuk ingyen, nem az ölünkbe hullott, ezért kőkeményen meg kellett dolgozni. Az utolsó tíz meccs alapján a Ferencváros, a Puskás és a Videoton szerzett egy-két ponttal többet, mint mi. Úgyhogy azt gondolom, ez tőlünk egy kimagasló teljesítmény.
Az első félidő után bele kellett nyúlni a meccsbe, Zimonyi sajnos nem fogott ki egy jó napot, de nem volt rossz sem, nem azért hoztam le, hanem azért, mert bíztam a taktikai változtatásban. Én csapatban gondolkozom és nem csak tizenegy játékos van, aki megérdemli az edzésmunka alapján, az fog játszani.

Maradjunk a realitások alá: kik vannak előttünk? A Videoton, a Puskás, a Kisvárda és a Fradi – köszönőviszonyban nem vagyunk ezekkel a klubokkal, sem költségvetésben, sem a kereteket tekintve, ott még a padon is válogatott játékosok ülnek.

És nekik nem kell teljesíteniük a fiatalszabályt sem. Plusz van tíz külföldink és a “magyar szabálynál” azért nézni kell, hogy az arány meglegyen. Ráadásul a nyáron jött 12 játékos, ezeknek be kellett illeszkedniük és mivel különböző fizikai állapotban voltak ezek a játékosok, egy szintre kellett hozni őket. Tehát nem volt könnyű feladatunk. Én azt gondolom, hogy ezt az ötödik helyet erőn felül teljesítette most a csapat. Szeretnénk bent lenni az első hatban, de az egy kiugró teljesítmény lenne, mert azért mögöttünk milyen csapatok vannak, a Paks, a Mezőkövesd, a Honvéd és ha nem is megyek annyira messzire, ott van például a Debrecen. Tehát itt kikapsz kétszer, lecsúszol és akkor már nem arról beszélünk most, hogy milyen az ötödik hely. Tehát itt egészen a legvégéig koncentrálni kell és valamilyen szinten az összes csapat a negyediktől lefele egy hullámvasúton van, egyszer lent, egyszer fent – és nyilván aki többször van fent, az fogn minél jobb helyezést elérni, aki pedig többször van lent, az lesz a kieső.

Michael Oenning (Újpest):Sajnos nincs új a nap alatt, gyakorlatilag az történt ezen a találkozón is, ami jellemzően sok esetben már, azaz számtalan helyzetet kidolgoztunk, de egész egyszerűen nem tudjuk ezeket értékesíteni. A mai mérkőzésen is az első félidőben sok jó lehetőséget sikerült kialakítanunk, aztán elég volt egyetlenegy hiba a második félidőben és a Zalaegerszeg megszerezte a vezetést. Nyilván ilyenkor nem marad más választásunk, mint hogy erőltessük az előreőjátékot és támadjunk, de ez azzal is jár, hogy megvan az ellentámadás veszélye és ezt a Zalaegerszeg ki is használta. Az első félidő játékát jónak ítélem, szervezetten játszottunk, kialakítottuk a megfelelő helyzeteket, de ha nem lövünk, akkor nem tudunk eredményesek lenni. Természetes, hogy utána beállt az ellenfelünk, én is ezt tettem volna a helyükben. Egészen a 60. percig mi tartottuk ellenőrzésünk alatt a mérkőzést. Mezőnyfölényben játszottunk, de aztán elkövettünk egy hibát – és én ezt rovom fel a játékosoknak, ezt kritizálom, nem lehet ilyen könnyen eladni a labdát.

Sajnos nem is a Zalaegerszeg nyerte meg igazán ezt a mérkőzést, hanem mi vesztettük el.

Az NB I állása: