A mérkőzés 4. percében szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia. A találkozó első komolyabb lehetősége már gólt hozott, amikor egy remek kontratámadást vitt végig a Puskás, végül Slagveer baloldali beadására Corbu érkezett, ezzel előnyhöz juttatta a vendég együttest.

A 20. percben Mesanovic került helyzetbe, de ballábas lövése nem talált kaput. Pár perccel később Favorov nagy bravúrral tudta menteni Hej beadását, amiből Bumba kis híján gólt szerzett. A 35. percben Bumba 11 méteres fejesét fogta Markek.

A 28. percben Corbu buktatta Bumbát a tizenhatoson belül, a sértett pedig higgadtan a jobb sarokba lőtte a büntetőt, ezzel egyenlített a Kisvárda.

Egy tetszetős támadás végén Favorov révén szerzett gólt a Puskás a 39. percben, de a játékvezető lest jelzett, így maradt az 1-1.

A félidő vége előtt Asani került helyzetbe, éles szögből leadott lövését Markek hárítani tudta.

A második játékrész inkább nagy küzdelmet, mintsem színvonalas játékot hozott.

Az 52. percben Van Nieff beadását követően Spandler került nagy helyzetbe. A hátvédnek az ötösről nem sikerült eltalálnia a kaput.

Nem sokkal később a túloldalon Ötvös előtt adódott lehetőség, de próbálkozását Markek szép mozdulattal védte.
A 87. percben Mesanovic lőhetett kapura mintegy 10 méterről, de kísérlete jócskán fölé szállt.

A döntetlennel a Ferencváros telelhet az élen, a Kisvárda a második, míg a Puskás Akadémia a harmadik.

Interjú: “Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et” – a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest

 

Kisvárda – Puskás Akadémia 1-1 (Bumba 28. – 11-esből, ill. Corbu 4.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Laoni – Karabeljov (Camaj 57.), Melnyik – Asani (Navratil 69.), Ötvös, Bumba – Mesanovic

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki (Deutsch 70.), Nunes, Spandler, Favorov -, Plsek, Baluta (Kozák 50.), Van Nieff – Komáromi, Corbu, Slagveer