Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Supka Attila (Kövesd): – Sokat tettünk a három pont megszerzéséért a mai mérkőzésen, erre is készültünk egész héten, mindenképpen feledtetni szerettük volna a múlt heti Újpest elleni találkozót, ahol fáradtan, enerváltan futballoztunk. Ma sokkal fittebbek és agresszívabbak voltunk, ennek köszönhetően jobb teljesítményt nyújtottunk és a vezetést is megszereztük az első félidőben. Akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, a második félidőben 3-4 gólt is lőhettünk volna. Tudtuk, hogy a Paks őszinte és támadó focit játszik, néha a szerencsének is köszönhettük, hogy nem kaptunk gólt, de ma sokat tettünk a szerencséért. Úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, így nyugodtan mehetünk a válogatott szünetre. (mezokovesdzsory.hu)

Bognár György (Paks): – A helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen a csapattal, az első félidőben szerintem nagy nyomás alatt tartottuk a Kövesdet, de az a baj, hogy nem vezettünk 2-3 góllal. Most egy ilyen periódusban vagyunk, ezzel a játékkal máskor több gólos különbséggel megnyerünk egy meccset. Ezen a pár meccsen mostanában nem jött ez össze, de nem vagyok elkeseredve. Ami aggasztó, az a hátsó alakzatunk, nagyon könnyű gólokat kaptunk. Előre letisztáztuk a játékosokkal, hogy mi a feladat, mégis megint hiba-hiba hátán jött. Gratulálok az ellenfélnek, majd legközelebb nyerünk. Nem pánikol senki ennél a klubnál, mindenki látja, hogy mit próbálunk csinálni, voltak már ilyen periódusok és lesznek is még. Jobb periódusok is lesznek, ebben nem bízunk, hanem tudom, hogy jönni fog majd. (M4 Sport)

Az NB I legnyugodtabb gólvágója a Bödével való összehasonlításról: „Mindketten parasztgyerekek vagyunk” – interjú

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 5-3

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Jeremiás Gergő (megbízott edző, DVSC): – Azt mondtam a játékosoknak a szünetben, hogy 45 perc van hátra a találkozóból és nem szeretnénk a kiesőhelyen várni a következő fordulót. Átálltunk egy másik játékrendszerre és azt kértem, hogy tegyék ki a szívüket-lelküket, ezt megtették. Ilyen sportág a labdarúgás, egy gól nagyon sok önbizalmat ad egy játékosnak és azonnal könnyebb helyzetbe kerülnek, amint összejön a szépítés vagy az egyenlítés. Egész héten gyakoroltunk valamit, amit a félidőben kidobtunk a kukába. A második félidei játék maximálisan az ő érdemük volt. Bízunk benne, hogy a pályán is megmutatkozik majd az, amit gyakorolnak a srácok hétről hétre, ugyanis keményen dolgoznak. Örülök, hogy a második félidőben nemcsak mentalitásban, hanem játékban is megmutatkozott ez. Elégé szép támadásokat vezettünk és szép gólokat szereztünk.(M4 Sport)

Sütő Szilárd (asszisztensedző, Honvéd): – Ugyanaz a hullámvasutazás történt ezúttal is, ami eddig az egész szezont végigkísérte. Kétszer tudtunk vezetni a mérkőzésen kettő góllal, és mégis ilyen arányú vereséget szenvedtünk el. Vannak olyan problémák, amiket meg kell vizsgálni, hiszen ez egy ismétlődő dolog. Ötödik olyan mérkőzésünk, amikor a forduló meccsét játsszuk, de egyszerűen nem tudunk kijönni belőle győztesen. Ebben a kétarcúságban a pozitívum az, amit minden héten ki is emelnek, hogy látszik, mit próbál játszani a csapat, felvállalja a támadófocit, mégis ilyen vereségekbe szaladunk bele. Sokszor nincs meg az egyensúly a védekezés és a támadás között, sokat dolgozik ezen a csapat, mégis előjönnek ezek a hibák. 2-0-ról és 3-1-ről nem lehet egy mérkőzést elveszíteni. Nem lesz könnyű rendet tenni a lelkekben, a múlt heti is egy speciális mérkőzés volt, azelőtt pedig a mezőkövesdi is. Olyan dolgokat élnek át a játékosok folyamatosan, amiket sokan karrierjük során csak egyszer vagy kétszer, most nekünk zsinórban három ilyen mérkőzés is volt, de ezért vannak azok a profi körülmények, amik a csapatot segítik, hogy kilábaljunk ebből. (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Újpest FC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Hornyák Zsolt (Puskás): – Gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz megszerezni a győzelmet. Sok volt a pontatlanság a részünkről, főként a középpályán. Mintha éreztem volna a csapaton az idegességet, hogy egy győzelemmel az első helyre ugorhatunk. Hiányzott a nyugodtság és végig lehetett érezni, hogy nagyon feszültek voltunk. Rúgtunk két szép gólt, de nagyon sok szép akciót nem tudtunk úgy befejezni, ahogyan én gondoltam volna. Dolgozni kell a mentális állapoton, féltünk a győzelemtől, de szerencsére sikerült egy jó Újpest ellen. Nagy az öröm, de kicsit a játék miatt hiányérzetem van. Ha komoly célokért akarunk továbbra is játszani, a tabella első helyéért, akkor nyugodtabban kell venni a feladatot és főleg a kulcsjátékosoknak döntő szerepet kell vállalniuk. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, az jó volt, csak nagyon sok volt a pontatlanság. Plsek a mérkőzés után árulta el, hogy tegnap gyermeke született, ez titok volt addig. Érezhető volt, hogy rajta másféle nyomás is volt, de a tapasztaltabb játékosoktól, mint például Van Nieff nyugodtságot várok, és ezt most nem éreztem az elején, nagy volt a feszültség. Markek ha így fogja folytatni, akkor ő lesz az első számú kapus akkor is, ha visszatér Tóth Balázs. Örülök Tamásnak, az első naptól kezdve, amikor lehetőséget kapott például Siófokon, azt éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok ideges és nem érzem a különbséget amiatt, hogy elveszítettük Tóth Balázst.(M4 Sport)

Michael Oenning (Újpest): – Nem tudtuk bevenni az ellenfél hálóját, pedig ott volt a lehetőségünk sokszor is. Aztán gyakorlatilag egy hibát vétettünk, amikor nem védekezzük ki az egyik második labdát, ebből pedig betalált a Puskás. Ha a mérkőzés egészét nézzük, de elsősorban az első félidőben nyújtott teljesítményt, nagyon jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos nincs mit tenni, a három pont a Puskásé. Rögtön a bekapott gól után gyorsan reagáltunk és 3-4 ígéretes helyzetünk volt. Nagyon jól védett a kapusuk, mint ahogyan ellenünk az elmúlt meccseken szinte az ellenfél összes kapusa is. Ez csak rajtunk múlik, meg kell tanulnunk végre gólt lőni, nem elég az, hogy szép és jó focit játszunk, ha ez nem párosul eredményességgel. Tudjuk, tisztában vagyunk vele, most fontos mérkőzések várnak ránk, ezen fogunk dolgozni. Nem vagyunk buták, tökéletesen látjuk, hogy a tabella alján vagyunk, de nem ezzel kell foglalkoznunk, hiszen elég csak egy győzelem és máris fel tudunk zárkózni, ha ne adj’Isten kettőt nyerünk zsinórban, akkor pedig az ötödik helyet is meg lehetne célozni. A tendenciát kell figyelni és azt, hogy javuló játékot mutassunk.(M4 Sport)

Eldőlt: Gulácsi és Orbán sem fog játszani a vb-selejtezőkön – NB I-es kapust hívott be Rossi