A mérkőzés előtt a kiesőhelyen álló Debreceni VSC a zsinórban három vereséget szenvedő Budapest Honvédot látta vendégül a szombati játéknap második mérkőzésén. A vendégeknél az eltiltott Horváth Ferenc helyett az egyik segítője, Szamosi Tamás irányított a kispadról.

I. félidő

Finoman szólva sem indult nagy iramban a mérkőzés, így az első említésre méltó eseményre egészen az első gólig kellett várni. A 26. percben Deslandes lépett rá Mezghrani lábára a 16-oson belül, videóbírózás követően pedig a játékvezető 11-est ítélt – Lukic magabiztosan a bal alsóba gurított. Két perccel később pedig sikerült is megdupláznia az előnyét a Honvédnak: Balogh passzolta ki a jobb oldalra a labdát Bőlének, aki 9 méterről, ballal a hosszúba csavart, 0-2.

Felpörögtek az események, a 36.percben Klemenz szabálytalanságáért ezúttal a Loki kapott tizenegyest, amit Dzsudzsák laposan a bal alsóba lőtt – Szappanos érezte az irányt, bele is ért a labdába, de hárítani nem tudott, 1-2. Nem volt még itt vége az első félidőnek, a szünetig ugyanis újra kialakult a közte kettő: egy gyors ellentámadásnál Lukic tette ki balra a labdát Tamásnak, aki mintaszerűen adott középre, Bőle pedig öt méterről a bal sarokba lőtt, 1-3.

II. félidő

A szünetben Jeremiás Gergő megbízott edző három támadót is a pályára küldött, beállt Németh Krisztián, Tischler Patrik és Ugrai Roland is. Ezek alapján várható volt, hogy hatékonyabbá válik a DVSC támadójátéka, ám ami következett, arra talán a legvérmesebb Loki-szurkolók sem számítottak.

Nem elírás: a 69. percre már 5-3-at mutatott az eredményjelző, a hazaiak ugyanis elképesztő módon megtáltosodtak. Kezdődött azzal, hogy Ugrai nagy gólt ragasztott 14 méterről a bal felsőbe, majd Dzsudzsák vette be Szappanos kapuját 23 méterről. A 67. percben Dzsudzsák szöglete után Varga csúsztatta meg a labdát, a hosszún pedig érkezett Deslandes és két lépésről a hálóba talált, két percre rá pedig Dzsudzsák passzolt a leshatáron kiugró Némethnek, aki 9 méterről átlöbbölte a labdát a kifutó Szappanos felett.

Ugrai nagy gólja

Ezt megdöbbenve észlelték a Honvéd-szurkolók, akik nem is köntörfalaztak és a “Horváth, takarodj!” rigmussal fejezték ki elégedetlenségüket.

Kis híján azért még majdnem összejött egy újabb gól a vendégeknek a 71. percben, Nikolic azonban a gólvonalról fejelte ki Balogh felpattanó lövését. A Loki is közel járt a hatodikhoz, Németh 6 méterről fejelhetett, de kevéssel a jobb sarok mellé ment a próbálkozás, Tischler fejese pedig a felső lécen csattant.

Újabb gól viszont már nem esett, a Honvéd kétgólos előnyt adott le, így zsinórban a negyedik vereségét szenvedte el.

NB I, 12. forduló

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 5-3 (Dzsudzsák 36. – 11-esből, 58., Ugrai 55., Deslandes 67., ill. Lukic 26. – 11-esből, Bőle 28., 45.)

DVSC: Gróf – Bévárdi (Baranyai, 92.), Nikolic, Deslandes, Korhut (Ugrai, 46.), Ferenczi – Baráth P. (Németh K., 46.), Varga J., Dzsudzsák – Sós (Tischler, 46.), Bódi (Babunski, 82.).

Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Klemenz (Pantelic, 75.), Batik, Tamás – Nono, Baráth B., Zsótér – Bőle (Machach, 69.), Lukic, Balogh.

NB I: A Kövesd feljött a negyedik helyre, zsinórban ötödik meccsén maradt nyeretlen a Paks