A jó iramú, élvezetes első félidőben mindkét csapat veszélyesen játszott, kezdésként a kapufák mentették meg a csapatokat a góltól. Előbb Ádám, majd válaszul a másik oldalon Calcan találta el a kapufát ígéretes helyzetben. A 18. percben megszerezte a vezetést némileg aktívabban játszó Mezőkövesd: Vutov bal felső sarok felé tartó szabadrúgását Nagy ütötte szögletre, a sarokrúgást követően már Drazic fejelt a hosszúba.

A félidő utolsó perceiben egyenlített a Paks: Tordai rossz kirúgása után Ádám métereken keresztül vezette a labdát, Bognárhoz továbbított, középre passzolt és a remek ütemben érkező Sajbán védhetetlenül a léc alá bombázott.

A második játékrész is nagy küzdelmet hozott, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd az 58. percben Bognár lövésébe ért bele Ádám, így a kapufára pattant a labda, amit aztán Tordai üggyel-bajjal, de megkaparintott. Teltek-múltak a percek, mindkét csapat szerette volna megszerezni a három pontot jelentő győztes találatot. Ami pedig a Supka Attila irányításával szárnyra kapó Mezőkövesdnek jött össze: Madarász passza után Jurina indult meg a jobb oldalon, és a kapujából kijövő Nagy felett higgadtan átemelte a labdát.

A hajrában Böde is beállt az egyenlítés reményében, Bognár lövésével közel jártak a pontszerzéshez, ám Tordai eszén nem tudott túljárni, Jurina gólba tartó lövésénél nagyot mentett Lenzsér. Az eredmény már nem változott, így a Mezőkövesd átmenetileg feljött a negyedik helyre a tabellán, megelőzve a pályára lépő Vidit, míg a Paks immáron öt meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

NB I, 12. forduló

Mezőkövesd-Paksi FC 2-1 (Drazic 18., Jurina 72., ill. Sajbán 44.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Pillár, Katanec, Lakvekheliani – Karnitski (Madarász 58.), Cseri, Cseke (Chrien 82.) – Calcan (Jurina 58.), Drazic (Vojtus 82:), Vutov (Kocsis 38.)

Paksi FC: Nagy G. – Lenzsér, Szélpál (Kulcsár 71.), Kinyik, Medgyes – Papp (Nagy R. 68.), Bognár, Windecker, Balogh (Böde 77.) – Sajbán, Ádám

Az NB I legnyugodtabb gólvágója a Bödével való összehasonlításról: „Mindketten parasztgyerekek vagyunk” – interjú