A remek formában lévő, öt mérkőzés óta veretlen Puskás Akadémia a sereghajtó Újpestet látta vendégül a szombati játéknap utolsó mérkőzésén.

I. félidő

Eseménydúsan indult a mérkőzés, az első percekben Kone és Beridze is próbálkozott lövéssel, míg a túloldalon Gera előtt adódott egy nagy helyzet, de nyolc méterről mellé lőtt. A 14. percben Beridze 18 méterről lőtt kevéssel a jobb alsó mellé, majd a kiegyenlített mezőnyjátékot követően a játékrész vége felé átvette az irányítást a felcsúti együttes.

A 36. percben Gera szerzett labdát Diabytól 30 méterre az újpesti kaputól, majd Slagveer és Baluta volt a labda útja, utóbbi nagy ziccerben lőhetett, Banai azonban védte a bal alsóba tartó kísérletet. A 44. minutumban Baluta emelése után Kozák került nagy helyzetbe, a léc alá tartó lövést ezúttal is Banai hárította bravúrral.

II. félidő

A fordulás után négy perccel megszerezte a vezetést a Puskás: Plsek jobb oldalról érkező beadása után Kozák fejelte le a labdát Koutroumpis mellett az érkező Balutának, aki az ötös sarkáról a jobb alsóba lőtt, 1-0.

Ezt követően Markek percei következtek: a hazaiak kapusa előbb Csongvai szabadrúgásánál védett szépen, majd Kastrati közeli kísérleténél mentett nagyot, a 62. percben pedig Tallo kapáslövését tolta a kapufára bravúrosan.

A 74. percben Baluta beadását lőtte fölé kapásból Corbu hat méterről, majd ezt követően is több veszélyes kontrát vezetett a Puskás Akadémia és folyamatosan közel állt ahhoz, hogy végleg lezárja a mérkőzést. Erre végül a 90. percben került sor, miután Mack megrúgta a 16-oson belül Balutát, a jogosan megítélt büntetőt pedig  Kozák középre lőtte – Banai a bal oldalra vetődött, 2-0.

Nem ez lett viszont a végeredmény, a 97. percben ugyanis Szolnoki belerúgott Beridze sarkába a 16-oson belül, a tizenegyest pedig Beridze magabiztosan a bal sarokba lőtte. Semmi másra nem volt már idő azonban, így a Puskás Akadémia zsinórban az ötödik győzelmét aratta.

NB I, 12. forduló

Puskás Akadémia–Újpest FC 2-1 (Baluta 49., Kozák 90. – 11-esből, ill. Beridze 97. – 11-esből)

Puskás: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff (Favorov, 77.), Plsek – Slagveer (Csirmaz, 77.), Baluta (Puljic, 91.), Gera (Corbu, 56.) – Kozák (Bakti, 91.).

Újpest: Banai – Kastrati (Viana, 77.), Diaby, Koutroumpis – Csongvai, Mack, Mitrovic, Katona (Szakály, 77.), Antonov – Beridze, Kone (Tallo, 51.).