Négy magyar válogatott játékos az azeriek 1-0-s legyőzéséről, a nemzeti csapat játékáról és a végén meg nem adott, szabályosnak tűnő vendéggólról is beszélt az M4 Sportnak. A győztes gólt szerző, majd eltiltást érő sárga lapot kapó balhátvéd értékelt elsőként.


Korhut Mihály:Szeretem az ilyen kipattanó labdákat, jól el is találtam, szerencsére gól is lett. Megtette a hatását a sok konditerem, ez tényleg szép gól volt…Több helyzetünk is volt, kontrolláltuk a mérkőzést, csak a végén engedtünk ki, amit nem engedhetünk meg magunknak még Azerbajdzsán ellen sem. Örülök, hogy legalább 1-0-ra tudtunk nyerni. Érzésem szerint nem volt sárga lap, amit kaptam, figyeltem is rá, mert tudtam, hogy eltiltás járna érte. Én nem adtam volna érte sárgát…A végén a bíró döntését el kellett fogadni, szerencsénk volt. Nem volt szép a horvátok elleni vereség, de úgy érzem, sikerült túltennünk rajta magunkat.

Kovács István:Átfutott az agyamon a 92. percben, hogy itt a vége és kiszálltunk az Európa-bajnoki versenyfutásból, de örülök neki, hogy így alakult, már annak ellenére is, hogy hallottam, szabályos gól volt.

Ez nem a mi problémánk, bocsánatot azért nem fogunk kérni.

Az biztos, hogy a mérkőzést két részben lehet értékelni. Az első félidőben nagyszerűen játszott a csapat, kontrolláltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, de hiányzott a gyilkos ösztön a kapu előtt. Rengeteg helyzetet kihagytunk és ez majdnem megbosszulta magát. A második játékrészben valamiért átadtuk a kezdeményezést az azerieknek, és ezen a szinten nincs könnyű ellenfél, ők is tudnak focizni. Egy ilyen pontrúgásból, lecsorgó labdából pedig bármelyik csapat eredményes tud lenni. De örülök, hogy – ha nem is bravúros játékkal, de – lehoztuk végül a meccset, a jó csapatok ismérve, hogy 1-0-ra is tudnak nyerni. Pláne annak tükrében örülök, hogy Horvátországban egy rémálomszerű mérkőzést játszottunk. Nem volt egyszerű ez a talákozó, amiatt is, hogy egy elmaradt győzelemnél kikerültünk volna az Eb-ért zajló versenyfutásból. Jó lenne, ha hazai pályán tudnánk az Európa-bajnokságon játszani.

Dzsudzsák a válogatottról: “Ezen a héten kibuktak azért olyan dolgok, amelyeket kezelnünk kell”

Szoboszlai Dominik:Elég rossz volt látni már a kispadról, hogy örülnek az azeriek, aztán nem örülnek, én meg imádkoztam, hogy les vagy kéz, vagy valami fault legyen. Onnan nem lehetett látni, mi történt. Nem a legjobb meccsünket játszottuk, legközelebb jobban oda kell figyelnünk, jobban be kell tartanunk a mester utasításait és azokat, amiket egymás között megbeszélünk. 1-0-nál minden csapat visszavesz picit a tempóból, de a támadásvezetéseket utána is jobban kellett volna csinálnunk, de nem volt elég kraft bennünk. A hátamat még kicsit éreztem, bírtam már jobban is. A Liverpool-meccs óta nem játszottam, de kifogás nincs, tettem, amit tudtam. 

Sallai Roland:A 70-75. perc környékén éreztem, hogy egy picit fáradok, ez annak is betudható, hogy a klubcsapatomban kevesebb lehetőséget kaptam az utóbbi időben, de azon leszek majd, hogy itt is minél többet a pályán lehessek. A koncentráció hiányzott ma a gólhoz a játékomból, dolgoznom kell ahhoz, hogy az ilyen helyzetekből gólt tudjak majd szerezni. A kapitány is kérte, hogy vállaljam fel az egy az egy elleni játékot, lőjjek, ha olyan helyzetbe kerülök, szerintem sikerült is betartanom az utasításait. A horvát meccs után a fejeket rendbe kellett tenni, de arról már nem is szeretnék beszélni. Most örülök, a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot.

Rossi: “Most biztosan sokat beszélnek majd a bírói hibáról, de ellenünk több ilyet követtek el” – értékelés