Marco Rossit arról faggatta az M4 Sport, hogy kikérte-e a véleményét Nagy Ádám, mielőtt úgy döntött volna, hogy visszatér Angliából az olasz fociba. Mint ismeretes, a magyar válogatott középpályás az olasz másodosztályban komoly terveket szövögető Pisa játékosa lesz.

Igen, kikérte a véleményemet. Őszintén szólva szinte az összes játékos, akinek lehetősége nyílt átigazolnia valahová, kikérte a véleményemet. Mindenki nagyon elkötelezett és motivált, hogy a válogatott tagja maradhasson. Így a véleményem fontos lehet mindenkinek…

Ádámnak is őszintén elmondtam – hiszen tökéletesen ismerem őt és pontosan tudom, milyen típusú futballista -, hogy nagyon fontos, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson. Annak az érdekében, hogy a lehető legjobb formában maradjon. Azt gondolom, hogy az olasz másodosztály nem egy rossz színvonalú bajnokság. A tempó nincs azon a szinten, mint a Championshipben, de technikai és taktikai szempontból egy érdekesebb pontvadászat.

Rossit Olaszországban is megkérdezték a 26 éves középpályásról és annak klubváltásáról.

Pár hete keresett meg tanácsot kérve és elmondta, azért is igazolna Pisába, mert szeretne minél előbb visszakerülni a Serie A-ba. Ami a szerepét illeti, Ádám a 3-5-2-es felállásban, a védelem előtt játszva érzi talán magát a legjobban. Rendkívül dinamikus futballista, aki nagyszerű a rövidpasszos játékban, kiemelkedik a labdaszerzésben és a letámadásokban is. A középpálya szinte bármelyik pontján bevethető, sokoldalú futballista.

Ha 1-től 10-ig kellene osztályoznom Ádámot, akkor adnám neki a 10-est, mert mindig mutatja magát, mindig pozitív az edzővel és a társakkal szemben is, ha megszólal, azt mindig segítő szándékkal teszi, nem azért, hogy problémát generáljon, mióta ismerem, soha nem volt semmiféle balhés jelenet főszereplője.

A pályán pedig megtesz mindent, elég csak megnézni a statisztikáit, azt, hogy 13 kilométernél nem nagyon fut kevesebbet 90 perc alatt – dicsérte Nagyot a kapitány a La Nazione Pisa hasábjain.

A magyar válogatott újonca: “Ha az első meccsemet az angolok ellen játszanám, azonnal bekereteztetném a mezem” – a légiós Kane-ről és “Scholes” mezszámáról