Hisz a jó horvátországi szereplésben és csak a győzelemmel lenne elégedett Azerbajdzsán ellen Marco Rossi. A magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott beszélt a soron következő két Eb-selejtezőről, valamint a frissen kihirdetett keretről, amelyben nyolc év után ismét szerepel Feczesin Róbert. A kapitány szerint a horvátok a legutóbbi, Bakuban elért meglepetés döntetlenjük után hiba nélkül fognak játszani.

A nagy játékosok, mint amilyenek a horvátok, pontosan tudják, hogy nem fér bele több botlás. Most már nem hibázhatnak többet, és nem is fognak hibázni. Emiatt nekünk jóval nehezebb lesz, de tudjuk, hogy okozhatunk nekik kellemetlen perceket, ha követni tudjuk a taktikai utasításokat a mérkőzés elejétől a végéig – kezdte Marco Rossi az M4 Sportnak.

Nem szabad semmi mással foglalkoznunk, csak azzal, ami a pályán történik. Nem állhatunk neki úgy a találkozónak, hogy elmegyünk Horvátországba és nyerünk. Pontosan tudjuk, hogy ki ellen lépünk pályára.

Ha mindenki úgy fog játszani, ahogy tud, és betartjuk a taktikát, amit megbeszélünk, akkor talán lehet esélyünk egy jó eredményre, máshogy nem megy. Jelenleg az a terv, hogy Baráth Botond eltiltása miatt Kádár Tamás fog belső védőt játszani Willi Orbánnal – mondta az olasz szakember, aki a görögök ellen, győzelemmel véget érő zárt kapus meccsre merítene erőt az azeriek ellen.

Egy éve vagyok szövetségi kapitány és már másodszor fordulhat elő, hogy zárt kapus mérkőzésen lépünk pályára. Nem vagyunk szerencsések ebből a szempontból, de legutóbb ez jól sült el, hiszen nyerni tudtunk Görögország ellen. Remélem sikerül megismételni azt az estét, de

egy nagyon nehéz, döntő fontosságú mérkőzésre számítok, mert ha begyűjtenénk ellenük a három pontot, akkor úgy léphetnénk pályára az utolsó selejtezőn, hogy még mindig van esélyünk kijutni az Európa-bajnokságra.

De ehhez nyerni kell Azerbajdzsán ellen, ez kulcsfontosságú. Nincs más opció, de biztos, hogy nagyon nehéz lesz.

Rossi az eltiltás miatt a horvátok elleni Eb-selejtezőt kihagyó Nagy Ádámról is szót ejtett, aki már valószínűleg Azerbajdzsán ellen pályára léphet.

A Bristol Citynél valóban szóvá tették, hogy pályára küldtük annak ellenére, hogy nem volt teljesen egészséges, de soha nem erőltettem, hogy játsszon. Beszéltem vele és azt mondta, hogy játszani akar. Ez Magyarország. Lehet emiatt reklamálni, de ha a válogatottba hívunk egy játékost, akkor ő szívvel-lélekkel a csapat rendelkezésére akar állni. Szóval én ebből nem csinálok problémát. Ha visszagondolok a szlovákok elleni mérkőzésre, hibát követtem el azzal, hogy Nagy Ádám kezdett és nem Pátkai Máté. Ádám sérülten kezdett, majd lecseréltem Mátéra, aki szintén nem volt teljesen egészséges. Ezt is elismerem, itt én hibáztam, nem is keresem a kifogásokat, és azt már soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha valaki más játszik helyettük.

A válogatottba nyolc év után visszatérő Feczesinről elmondta, egy olyan középcsatár, aki a lehető legjobban tudja tehermentesíteni Szalait, valamint egy harcos és mindig a csapatért játszik. Hozzátette, szerinte most el az ő pillanata. A 33 éves támadó teljesítményét azóta figyeli, mióta visszatért az Újpesthez, jó formában van és tud segíteni a csapatnak.

A szövetségi kapitány végül Tamás Krisztiánra is kitért, aki korábban csak kerettag volt.

Tamás már korábban is kapott tőlem meghívót, mert szerettem a játékát, de az elmúlt szezonban, amikor a Vidiben játszott, nem tudott stabil, jó teljesítményt nyújtani, most viszont az új idényben, az elmúlt 3-4 mérkőzésen mindig kiemelkedően játszott. Személyisége, fizikális felépítése és egyéni képességei miatt küldtem neki meghívót. Ráadásul Horvátország ellen még erősebbnek kell lennünk a védelemben.

A válogatottba 8 év után visszatérő Feczesin: “A kapitány megpróbált elérni, de nem vettem fel a telefont neki”