Mint arról beszámoltunk, 1-0-ra győzött Észak-Írországban, felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott. A győzelem ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett – csak a bravúrt bravúrra halmozó Dibusz Dénessel.

– Azt kell mondanom, a szerb meccs után inkább elégedett voltam a teljesítménnyel, annak ellenére, hogy vesztettünk.

Ott egyetlen dolog volt, ami hiányzott a focinkból: az eredmény. Most mondhatjuk azt, hogy eredményesek voltunk és elégedettek vagyunk, de ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy 80 percig megérdemeltük a vezetést, de az utolsó 10 percben csak Dibusz érdeme volt a mérkőzés, mert számos esetben teljesen egyértelmű gólhelyzetben védett. A legjobb szó így erre a mérkőzésre az elfogadható és

én vagyok a felelős a hajrá miatt, mert az utolsó tíz percben volt az utolsó három csere, a sok változtatással pedig elveszítettük az egyensúlyt, a távolságokat egymás között, sőt, a magabiztosságot is.

Dibusz a meccs hőse volt, legalábbis az utolsó tíz percben biztosan, de többször el is mondtam már azt, hogy a kapusposzt az egyetlen egy olyan pozíciónk, ahol semmi gondunk vagy problémánk nincs, akár Dibusz, akár Gulácsi, akár Szappanos személyében nagyon jó kapusaink vannak – nyilatkozta az M4 Sportnak.

A kapitány látott azért pozitívumokat is Belfastban.

Azt gondolom, hogy az első 80 percben nagyon jó dolgokat csináltunk, de lehettünk volna egy kicsit több kezdeményezőbbek, különösen hátulról építkezvve, de így is volt öt-hat olyan akciónk, ahol nagyon jó passzaink voltak és meg is érkeztünk a 16-osra. Néhány olyan tiszta helyzetünk is akadt, ahol eldönthettük volna a meccset, viszont nem tudtuk ezeket belőni és utána sokat szenvedtünk. Megpróbáltuk őket letámadni és arra kényszerítettük őket, hogy hosszú labdákkal operáljanak. Nyilván ez az ő stílusuk is egyben, de olyan csapatokkal szemben, akikkel majd júniusban kell játszanunk a Nemzetek Ligájában, inkább olyan meccseket fogunk játszani, ami a szerbek elleni találkozóhoz fog hasonlítani. Az év elején állunk, de már van egy győzelmünk, ami fontos az önbizalom szempontjából, mert ugye nagyon komoly ellenfelekkel kell majd játszanunk.

Papíron Magyarországnak a következő négy mérkőzése olyan lesz, amikből lehet, hogy nulla ponttal fogunk kijönni. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie.

Ezért egyre keményebben kell dolgoznunk és nemcsak akkor, amikor együtt vagyunk, hanem akkor is, amikor a klubjaikban játszanak a játékosok – tette hozzá az olasz tréner.