Andorra ellen szerdán, 20.45-kor lép a Puskás Aréna gyepére a magyar válogatott. A találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, arra számít, most kevesebbet fogunk védekezni, de maximális összhangot vár csapatától, a szurkolóktól pedig türelmet kért az első gól megszerzéséig.

– Kielemeztük az elmúlt mérkőzéseket. Az utóbbi találkozókon több dolog is hiányzott a játékunkból. A legszembetűnőbb az volt, hogy hiányzott az a lendület, a győzni akarás, a párharcok felvállalása, amelyek fontos jellemzőink volt az Európa-bajnokságon. E mellett hiányzott a fizikum, ami más válogatottaknál is probléma az Eb után. Ez persze egyáltalán nem kifogás és azon dolgozunk, hogy mindezt visszahozzuk arra a szintre, ami a nyáron jellemzett minket. Meg vagyok győződve róla, hogy a vereségekből sokkal többet lehet tanulni, mint a győzelmekből, bízom benne, hogy sok tanulságot le tudtuk vonni ezekből a mérkőzésekből – idézi az mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, nem szabad alábecsülni az ellenfelünket, luxus lenne így kifutni a pályára, főleg most, hogy két olyan találkozó van mögöttünk, amit szeretne a csapat mielőbb elfelejteni. Holnap az elsődleges szempont az lesz, hogy nyerjünk, a második, hogy jó játékkal tegyük ezt.

 Lesznek változások a felállásban, főleg mivel támadóbb játékra készülünk. A helyzet attól függ, hogy épp mi birtokoljuk-e a labdát és támadunk, vagy pedig védekező fázisban vagyunk, és igen fontosak az átmenetek is. Albánia ellen noha nagyjából ugyanannyit birtokoltuk a labdát, kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Nem voltunk elég türelmesek a labdabirtoklás fázisában. Holnap este más formációt vesz fel a válogatott, két támadóval fogunk játszani és más lesz a taktikánk, mivel a mostani ellenfelünk más erőt képvisel. Azt gondolom, hogy kevesebbet fogunk védekezni, de számítok a szervezett és hatékony csapatjátékunkra. A szurkolóktól pedig azt szeretném kérni, hogy legyenek velünk türelmesek. Andorra valószínűleg mélységben fog védekezni, nekünk pedig járatni kell a labdát és keresni a lehetőséget, ebből fakadóan biztosan jó időbe fog telni, mire fel tudjuk törni a védelmüket és meg tudjuk szerezni az első gólt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a mentális felkészítés eltérő a korábbi alkalmakhoz képest, más technikát követett az együttes, mint a korábbi rutin volt.

Igyekszünk az elmúlt időszakot mindent kimerítően feldolgozni és nagyon bízom benne, hogy a játékosok fizikai és mentális szinten is túljutottak ezen és holnap száz százalékot tudnak majd nyújtani a pályán.

Az Albánia ellen pályára lépő Nagy Ádámtól is hasonló kérdésekre voltak kíváncsiak az újságírók:

– Félre fogjuk tudni tenni az elmúlt hetet, hiszen az albán meccs után, tegnap összeültünk, megbeszéltük, levontuk a következtetéseket. Átbeszéltük, mi hiányzott most, miért tudunk döntetlent játszani a franciákkal, majd veszíteni Albánia ellen. Persze csak beszélni róla édes kevés, ki is kell tudni ezeket vinni a pályára – kezdte Nagy Ádám a sajtótájékoztatón. – Dühösek vagyunk saját magunkra, amiért így alakult az elmúlt két mérkőzés. Anglia ellen megint kijött, hogy fontos azon dolgoznunk, hogy a nemzeti válogatottban legyen egy tartás a nagyobb ellenfelekkel szemben. Elkezdtünk valamit építeni, ami a szurkolók szeretetét is erősítette és nem szeretnénk ezt egy hét alatt lerombolni, ezért is van bennünk hatalmas motiváció, hogy Andorra ellen megmutassuk, vissza tudunk térni a helyes útra. A legelső dolog, hogy mentálisan helyre tegyük egymást és saját magunkat. Ha pedig újra úgy tudunk küzdeni, mint ahogy tettük az Eb-n, nem lesz ebből ennél nagyobb probléma. Úgy érzem, a válogatottal szintet tudott lépni, de ezt meg is kell tartanunk.

A Pisa légiósa újságírói kérdésre elmondta, örül, hogy már régen volt ilyen szituáció, hogy két vesztes mérkőzés után állunk. Most jött egy hullámvölgy, amelyből ki kell lábalni.

– Nem szabad azt a görcsösséget felvinnünk a pályára, amely leginkább az angolok ellen volt érezhető. Andorra ellen domináns, támadófutballal kell előrukkolnunk, ahol az első perctől az egész andorrai csapatnak éreznie kell, hogy idegenben vannak és nincs esélyük a pontszerzésre.

Válogatott: Friss hírek érkeztek a fejsérülést szenvedő Gulácsi állapotáról