Ahogy az már korábban kiderült, három újoncot hívott be Marco Rossi a Szerbia és Észak-írország elleni márciusi felkészülési mérkőzésekre. A kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, miért esett épp rájuk a választása.

Rossi szerint Ádám Martin nagyon motivált a válogatottat illetően, miközben az OTP Bank Ligában nyújtott teljesítménye önmagáért beszél, míg az Angliából honosított és meghívott Styles Callum egyik legnagyobb erőssége, hogy több poszton is kiemelkedő teljesítményre képes. A debreceni Baráth Péter ősszel az U21-es válogatottban szerepelt, most a felnőtt keretben is megmutathatja rátermettségét.

Hosszú ideje figyelemmel kísérjük őket. Végre Callum meghívása elől is elhárult minden akadály. Ő egy nagyon fiatal játékos, aki már ennyi idősen is több poszton kitűnő teljesítményt tud nyújtani. Majd meglátjuk, a válogatott számára melyik poszton lesz a leghasznosabb.

Ádám Martinnal kapcsolatban nem is kérdés, hogy fantasztikus szezont fut, a legjobbat pályafutása során. Ő egy klasszikus 9-es, fizikálisan nagyon erős, nagyon jó a tizenhatoson belül, hamarosan kiderül, hogyan tud beilleszkedni a játékunkba, hiszen a klubjában más stílusban játszik, de úgy vélem, hogy hasznos tagja lehet a válogatottnak. Az, hogy roppant motivált, nem is kérdés, hiszen megfogadta azokat a tanácsokat, amiket adtunk neki, ez pedig nyilvánvalóan azt jelenti, hogy sokat jelent számára a válogatott – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott március 24-én a Puskás Arénában a már vb-résztvevő Szerbia ellen lép pályára, öt nappal később pedig Belfastban Észak-Írország otthonában játszik.

Mindkettő nehéz és nagyon fizikális ellenfél. Szerbia technikailag és taktikailag is magas színvonalat képvisel. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Portugália helyét vették el a világbajnokságon – tette hozzá Rossi. – Mondhatnám, hogy ismerjük őket 2020-ból a Nemzetek Ligájából, de azóta több szempontból is rengeteget fejlődött a játékuk. Sokat fejlődtek apró részletekben, de ezek a részletek összességében nagyon nagy előrelépést jelentettek. Dragan Sztojkovics játékosként nagyszerű volt, de mostanra az is kiderült, hogy edzőként is fantasztikus. Összefoglalva tehát nagyon nehéz lesz ellenük, de bízom benne, hogy márciusban két nagyon jó meccset tudunk majd játszani. Észak-Írország ugyanúgy, ahogy mi is, három belső védővel játszik, szintén nagyon fizikális csapata van. Különösen igaz ez a belső védőikre, valamint az ékjükre. A játékuk fontos eleme a sebesség és a fizikalitás. Az olasz válogatott életét is nagyon megnehezítették, mondhatjuk, hogy miattuk kell pótselejtezőt játszania Olaszországnak a vb-részvételért. Szóval ellenük is nagyon nehéz lesz, főleg hogy idegenben játszunk. A magyar válogatott júniusban négy mérkőzést játszik le 14 nap alatt a Nemzetek Ligája legerősebb ligájában, így a két igen erős válogatott elleni márciusi mérkőzések nagyban szolgálják a felkészülést ezekre a meccsekre.

A magyar válogatott kerete Szerbia és Észak-Írország ellen

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Barnsley FC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Varga Kevin (BSC Young Boys)