A csoport egyik favoritjának tartott, a legendás Ryan Giggs vezette Wales fontos pontokat veszített el azzal az Eb-selejtezők során, hogy 2-1-re kikapott a döcögősen kezdő, de vb-ezüstérmes horvátoktól Eszéken.

Giggsnek összesen három napja van összekapnia csapatát, de a Wales Online szerint inkább egyfajta átalakításra, újjáépítésre készül a korábbi Manchester United-ikon a keddi, Magyarország elleni csoportmeccs előtt. A walesiek kapitányának már a horvát meccs előtt is adódtak gondjai néhány játékosának erőnléti-fizikai állapota miatt, és mivel a problémák még nem oldódtak meg, lehet, hogy át kell rajzolnia csapata felállását is a budapesti találkozóra.

Annyi szinte biztosnak tűnik a lap szerint, hogy Giggs a hátsó alakzatot nem bolygatja meg, Wayne Hennessey marad a kapuban, mint ahogy az Eszéken látott védőnégyes, azaz Connor Roberts, Chris Mepham, James Lawrence és Ben Davies is kezdőként futhat ki a pályára a Groupama Arénában. Ha mégis váltásra szánná magát a walesi kapitány, Ashley Williams, Chris Gunter és Neil Taylor is “ugrásra” kész lehet.

Jóval több lehet a változás a középpályán és a támadósorban is, ami nem csak játékoscserét, de a felállás módosítását is jelentheti a portál szerint. Giggs egy védekezőbb felfogású, alapvetően 4-3-3-as alakzatban küldte a pályára csapatát szombaton, a mieink ellen azonban visszatérhet a Walesnél megszokottnak mondható 4-2-3-1-es formációhoz.

Így viszont kikerülhet a csapatból a Joe Allen, Matt Smith, Will Vaulks hármas egyike, miközben kérdéses, hogy a Chelsea tehetsége, Ethan Ampadu tudja-e vállalni ezúttal akár kezdőként a feladatot – Eszéken 25 percet kapott csereként.

Kulcskérdés lehet ugyancsak, hogy David Brooks ezúttal teljes értékű játékosként pályára tud-e lépni: a Bournemouth mindössze 21 éves támadó középpályása is csak csere volt Horvátországban, erőnléti állapota miatt Giggs óvatosságból a kispadra ültette, de nem kizárt, hogy a Groupama Arénában kezdőként szavaz már neki bizalmat, pláne azután, hogy szombati beállása után megszerezte első válogatottbeli gólját is. Ha Brooks kezd, a korábban említett Allen-Smith-Vaulks hármas egyike biztosan padozik, de elképzelhető, hogy a BL-győztes Liverpool kötelékébe tartozó, de az idény kölcsönben a Derby County-nál játszó Harry Wilson marad ki a lap szerint.

Ami viszont tutinak tűnik az az, hogy (Aaron Ramsey távollétében) két legnagyobb sztárját, a csapatkapitány Gareth Bale-t és a napokban a Manchester Unitedhez igazoló Daniel Jamest Giggs ellenünk is kezdőként küldi a Fradi-pálya gyepszőnyegére.

Videó: Bale félpályás bedobásával hozta ziccerbe csapattársát

A Wales Online szerint így ez lehet a walesi nemzeti tizenegy kezdőcsapata Budapesten (felállástól függően):

4-3-3 esetén: Hennessey – Roberts, Mepham, J. Lawrence, B. Davies – Ampadu, Allen, Smith – Brooks, James, Bale

4-2-3-1 esetén: Hennessey – Roberts, Mepham, J. Lawrence, B. Davies – Ampadu / Smith, Allen – Wilson, Brooks, James – Bale

A walesi keret:

Kapusok: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Adam Davies (Barnsley), Danny Ward (Leicester City)

Védők: Ashley Williams (Everton), Chris Mepham (Bournemouth), Chris Gunter (Reading), Connor Roberts (Swansea City), Joe Rodon (Swansea City), Tom Lockyer (Bristol Rovers), James Lawrence (RSC Anderlecht), Neil Taylor (Aston Villa), Ethan Ampadu (Chelsea), Ben Davies (Tottenham Hotspur)

Középpályások: Joe Allen (Stoke City), Will Vaulks (Rotherham United), David Brooks (Bournemouth), Matthew Smith (Manchester City), Dylan Levitt (Manchester United), Daniel James (Manchester United), Jonny Williams (Charlton Athletic), James Lawrence (Anderlecht), Ben Williams (Barnsley)

Támadók: Gareth Bale (Real Madrid), Ben Woodburn (Liverpool), George Thomas (Leicester City), Sam Vokes (Stoke City), Kieffer Moore (Barnsley), T Lawrence (Derby County), Matondo (Schalke 04)