A 97-szeres korábbi válogatott labdarúgó, Gera Zoltán az M4 Sportnak adott videóinterjújában elmondta, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt többet imádkozik az emberekért és a világért, de nagyon örül, hogy végre sok időt tölthet együtt családjával.

– Abból a szempontból, hogy látom, milyen nehéz helyzetben vannak emberek, sokak elveszítették a munkájukat, ez egy nagyon fájó dolog, de a mi életünkben szerencsére nincsen probléma – mondta a koronavírus alakította helyzetről Gera Zoltán, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, hozzátette, ők teljesen egészségesek, végre otthon lehetnek, ami az elmúlt huszonegynéhány év alatt nem sokszor fordult elő. – Volt olyan, hogy beszélgettünk a feleségemmel, hogy milyen jó lenne, ha esetleg lenyugodna az életünk és itthon lehetnénk többet. Ez most bekövetkezett, de persze nem ilyen áron szerettük volna.

Azt kell, hogy mondjam, nagy kettősség van bennünk, mert mi itthon elvagyunk, mások pedig ott vannak a frontvonalban, tényleg, mint egy háborúban. Nem egyszerű feldolgozni ezt.

A legtöbb szülőhöz hasonlóan jelenleg ő és felesége foglalkozik a gyermekeikkel, mivel a koronavírus-járvány miatt digitális oktatást vezettek be az iskolákban. Kicsit lazább az életük, mint iskolaidőben, később kelnek és a közös tanulás után fociznak az udvaron, főzőcskéznek, jól érzik magukat együtt – írja az m4sport.hu.

– Most van időm arra, hogy többet olvassak és persze a ház körül is akad tennivaló,, úgyhogy ami felgyülemlett, azt most megtudom csinálni, meg ahogy említettem, végre együtt tudok lenni a gyerekeimmel – folytatta az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, majd a szakmai teendőket is szóba hozta. – Abból a szempontból nem sok minden változott, hogy amit eddig Telkiben végeztem, most itthonról csinálom, ugyanakkor most nem tudok kilátogatni meccsekre, de képzem magam. Van idő gondolkodni, hogy az elmúlt hat mérkőzésen mit csináltunk jól, mit rosszul, csapatszinten is és abban is, hogy mi, a stáb mit rontottuk el.

Mint ismert, Gerát 2019 nyarán nevezték ki az U21-es válogatott élére, ám az azóta lejátszott hat felkészülési mérkőzés egyikén sem jött össze a győzelem, mérlege egyelőre két döntetlen és négy vereség. Gera elmondta, annak ellenére, hogy nem voltak sikeresek a meccseik, mindegyik hasznos volt számára, hiszen nagyon sok játékost tudott kipróbálni, megismerhette a játékosok karakterét.

– Kritikus vagyok, először magamban keresem a hibát, bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken már jobb teljesítményt tudunk nyújtani – tette hozzá.

A szakvezető reméli, minél előbb vége lesz ennek a válságos helyzetnek, és kijelölik a következő mérkőzések, valamint a 2021-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság új időpontját. Mivel a felnőtt Eb-t elhalasztották egy évvel, az ütközne a korosztályos kontinenstornával.

Fotó: MLSZ Twitter

– Nagyon nehéz, mert a játékosok kiesnek a ritmusból – tért át arra, mi lehet a megoldás a felfüggesztett bajnokságok, kupák befejezésére. – Ha otthon, a kertben edzenek, az egyáltalán nem elég, biztosan el kell telnie egy bizonyos időnek, míg a játékos formába lendül és megfelelő fizikai állapotba kerül. Olyan kérdés ez, amire nehéz választ adni, én magam is várom, hogyan oldják majd meg ezt a szakemberek, akiknek döntést kell hozni.”

Gera Zoltán életében fiatal kora óta hatalmas szerepe van a hitnek, mely átsegítette őt legsötétebb időszakán. Nincs ez máshogy ezúttal sem, hiszen családjával együtt imádkozik ezekben a nehéz időkben is.

– A Bibliában sok üzenet van ezekkel a helyzetekkel kapcsolatban is, hiszen leírja, hogy akik Istenben bíznak, azok nem szégyenülnek meg. Mi amúgy is sokat olvassuk a Bibliát, minden nap megéljük a hitünket, nemcsak a bajban. Ezekben a napokban többet imádkozunk az embertársainkért, az országunkért, a világért – mondta a 40 éves korábbi válogatott labdarúgó, aki arra biztat mindenkit, hogy bízzon Istenben, mert ha bízik benne, akkor nem fog szorongani. – Szerintem nagyon fontos az is, ebben az időszakban, hogy kevés negatív hír jusson el hozzánk, mert azt látom, hogyha valaki folyamatosan a híreket nézi, hogy hány ember hal meg, az hat az embernek a lelkére. Próbáljuk elterelni a figyelmünket ezekről a dolgokról, nyilván jó az, hogyha van egy jó családi háttér, mert sok ember számára az, hogy most együtt vannak, nem egy áldás. Rendezni kell a dolgokat, mert az a legfontosabb, hogy otthon az ember családjában békesség legyen, ha otthon jól elvannak együtt, akkor könnyebb átvészelni a dolgokat.