I. félidő:

Kellemetlen közjátékok zavarták meg a mérkőzést az elején, hiszen egyrészt a találkozót megelőzően sokan kifütyülték a Wembley-ben a magyar himnuszt, hogy aztán már a kezdősípszó után a magyar szurkolók egy csoportja összecsapjon a rendfenntartókkal a Wembley Stadion vendégszektoránál.

A Gareth Southgate kapitánykodása alatt sokszor láttot passzív angol játék kedden is visszaköszönt, az egész mérkőzésre elmondható volt, hogy csak villanásai voltak az Eb-ezüstérmesnek, amely a folyamatos jó játékra és a nagy nyomásra nem volt képes a mieink ellen. A 9. percben azért villant az “altatás” után a házigazda, ekkor Shaw indult meg és centerezett, középen pedig Nagy Zsoltnak kellett mentenie a berobbanó Kane és Sterling elől.

Az első negyedóra végén az első kisebb magyar helyzet is kialakult: Szoboszlai adott be jobbról, Sallai pedig egyből perdített, de magasan a léc fölé. A játékrész közepén viszont már vezetést szereztünk! A 23. percben Shaw a labdát és Nego fejét is eltalálta, 11-est kaptunk. A büntetőt Sallai magabiztosan vágta a kapuba (0-1).

Anglia a magyar vezetés ellenére sem tudott nagyon rákapcsolni. de mégis kiegyenlített. A 37. percben egy jobbról belőtt szabadrúgás megpattant egy magyar védőn, így került Stones elé, aki közelről a hálóba stukkolt (1-1).

II. félidő:

Hasonló mederben folytatódott a találkozó, azaz a magyar válogatott zártan és fegyelmezetten védekezett, míg az angolok kevés fantáziával támadtak.  Ahogy telt az idő, egyre inkább látszódott, hogy csak egyéni hibák révén juthatnak el ezúttal az angol klasszisok is a kapuig, de ezt a szívességet ma nem tette meg a magyar védelem.

A 71. percben Gulácsinak kellett jól kimozdulnia a kapujából Sterling ziccerénél, illetve volt egy kaput elkerülő Stones-lövés is, de ezt leszámítva nem tudott velünk mit kezdeni az Eb-ezüstérmes. A bátran játszó magyar csapat így végül bravúros, de a  továbbjutás szempontjából sokat nem számító pontot szerzett Londonban.

Európai vb-selejtezők, I-csoport:

Anglia – Magyarország 1-1 (Stones 37., ill. Sallai 24. – 11-esből)

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (Henderson, 76.), Grealish (Saka, 62.) – Kane (Abraham, 76.; Watkins, 92.)

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 92.), Nagy Á., Szoboszlai (Nikolics, 92.), Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai (Hahn, 79.)


Albánia – Lengyelország 0-1

San Marino – Andorra 0-3

Az állás: 1. Anglia 20 pont, 2. Lengyelország 17, 3. Albánia 15, 4. Magyarország 11, 5. Andorra 6, 6. San Marino 0

Rossi sorsa novemberben eldől: “Mondjuk azt, hogy megint szerencsém volt, a 11-es sem volt igazi 11-es” – angliai értékelés