Mint ismeretes, újabb honosított játékossal erősített a magyar válogatott, amely a német születésű Orbán Willi és a francia Nego Loic után egy Angliában született, nagyszülei révén azonban magyar származású játékost, Styles Callumot is a soraiban tudhatja már. A 21 éves játékos jelenleg a másodosztályú Barnsley-ban futballozik.

Az első benyomásaim nagyon jók, a körülmények és a létesítmények minden igényt kielégítenek, és mindenki rendkívül barátságos. Nagy szeretettel fogadtak, mindenki azon van, hogy otthon érezzem magam, és ez nagyon fontos, hiszen abszolút új helyzetbe, új környezetbe, új társak mellé csöppentem – mondta a MOL Csapatnak a középpályás, aki a Mr. Styles megszólítás helyett inkább a Callumra “szavazott”.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember

A futballista a középpálya több pontján is bevethető, így új variációs lehetőségeket is teremthet az érkezése Marco Rossi szövetségi kapitány számára.

Játszottam már a középpálya szinte minden posztján, de ha az a kérdés, hogy hol érzem magam a legjobban, akkor a hatos posztot mondom. Az utóbbi időben többször is megfordultam wingback [szárnyvédő] pozícióban, nincs problémám vele, még ha a pálya közepén érzem is igazán otthon magam.

Az első napok azonban nem arról szólnak, hogy én mit szeretnék. A szövetségi kapitány fogja megmondani, hogy szerinte az én erősségeimet hol lehet leginkább a csapat szolgálatába állítani. Akárhol játszom is, ha szerepet kapok, azon leszek, hogy pozitív benyomást tegyek a magyar szurkolókra.

Azt gondolom, erősségem, hogy jól alkalmazkodom az új helyzetekhez. Nyilván nem könnyű a mostani helyzet, hiszen egy hosszú ideje együtt játszó csapathoz csatlakozom kívülről, és ahogy a pályán, úgy az öltözőben is meg kell még találnom a helyemet, de nem félek a kihívástól. Kíváncsian várom, milyen szerepet szán nekem a kapitány – magyarázta a játékos, aki a jelenlegi magyar nyelvtudására is kitért.

Egy dolog a pálya, és egy másik az öltöző. Barátságos srácnak tartom magam, de sajnos a nyelvi korlátok miatt ott még nem tartok, hogy bármikor becsatlakozzak egy beszélgetésbe.

Egyelőre köszönni tudok magyarul, az első megtanult szavam a “sziasztok” volt, de ezzel egyelőre nem sokra megyek

– mondta nevetve a középpályás. – Úgy érzem, a csapattársaim is átérzik, milyen nehéz helyzetben vagyok, és mindenki próbál segíteni. Otthon az öltöző hangadói közé tartozom, szeretek a középpontban lenni, de annyira még nem ismerem a magyar válogatott öltözőjét, hogy itt is a középpontban legyek.

Styles elmondta, azért is bízik benne, hogy jó benyomást tud tenni a magyar stábra, mert mindig az a célja, hogy meghatározó játékos legyen, akár klubról, akár a magyar válogatottról van szó. Még úgy is, hogy ha így lesz, a nyári pihenésnek búcsút mondhat.

Egy olyan válogatotthoz csatlakozom, amely nyáron a világ legjobb csapataival állta a sarat, sőt a franciák és a németek ellen is vezetni tudott. Ez csapatként is óriási eredmény, de nem lehetséges, ha nincsenek meg hozzá az egyéni képességek. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek közöttük, nem csodálom, hogy a szurkolók hősként ünnepelték a fiúkat az Eb után. (…) Ahhoz szoktam hozzá, hogy a nyár a pihenésé, de idén a válogatott és a Nemzetek Ligája kedvéért örömmel mondok le a nyaralásomról. Hosszú és nagyon kemény a Championship szezonja, de ha csak ránézek az ellenfelek névsorára, borsódzik a hátam, és már rohannék, hogy felkapjam a csukámat – tette hozzá.

Hogy mit gondol Styles a magyar szurkolókról, kiderül a teljes interjúból – kattints!

Rossi: “Mi még jól is jártunk azzal, hogy Szoboszlai kevesebbszer kezd Lipcsében”