Giovanni Costantino, a magyar válogatott másodedzője és játékos-megfigyelője, Marco Rossi kapitány egyik legfontosabb embere egy olasz lapnak nyilatkozott a nemzeti csapatról és Szoboszlai Dominikról, aki elmondása szerint egy újabb neves kérőt tudhat magáénak.

A magyar válogatott Eb-re jutásáról és a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemről

Remekül szerepeltünk az Eb-pótselejtezőkön. Bulgária ellen még mi voltunk az esélyesek, de Izland ellen már birítanunk kellett a papírformát egy olyan válogatott ellen, amely az utóbbi Eb-n és világbajnokságon is ott volt. A Nemzetek Ligájában mindenki szinte a mi kiesésünkre tippelt a csoportunkban, ehelyett mi lettünk az elsők. Ez az eredmény talán még hihetetlenebb, mint az Eb-re jutásunk, hiszen nálunk sokkal erősebb csapatokat előztünk meg – mondta az FCInterNews oldalán Costantino.

Aki az olasz topkluboknál is slágernek számító Szoboszlai Domnikról is nyilatkozott. A 20 éves válogatott középpályás kapcsán a Milan, a Napoli és a Juventus neve is felbukkant már a hírekben, ezúttal pedig Costantino egy újabb nagynevű kérőt nevezett meg.

Spanyolországból, Angliából, Németországból és Olaszországból is érdeklődnek iránta.

Azt meg tudom erősíteni, hogy az Internazionale az egyik komoly kérője. Mint ahogy azt is el tudom mondani, hogy Dominik már kérdezgetett a Serie A-ról, csapatokról, de szerintem ez ilyen helyzetben természetes is.

Szerintem más országok esetében is végzett már hasonló kutatómunkát. Ez a srác a válogatott igazi vezére lehet, ugyanígy bármelyik klubé is. Egy olyan játékos, aki rendszeresen a BL-ben játszik, szerinted nem áll készen a topbajnokságokra? A választ ő maga adja meg, nézd csak meg a pályán! – válaszolt a tréner, aki arra a felvetésre is választ adott, amely arra utalt, hogy bár Szoboszlai kivásárlási ára “csak” 25 millió euró lehet, a kérők picit kockázatosnak tartják, hogy egy összegben kéri azt a Salzburg egy ilyen fiatal futballista esetében.

Bátrabban kellene a fiatalokhoz hozzányúlnunk az olasz labdarúgásban. Érdemes megnézni, mennyit fizetett például a Dortmund Erling Haalandért. Hinned kell a tehetségekben, még ha nem is topligákból érkeznek. Dominik a különbséget jelentheti a pályán, az európai színtéren is. Ezt már eddig is bebizonyította. Nagyon vágyik arra, hogy megmutassa magát egy nagyobb porondon is, én pedig biztos vagyok abban, hogy bármelyik olasz klubnak is meghatározó játékosa lenne majd – fűzte hozzá Costantino.

Légiósok: Szoboszlai mesterhármast jegyzett a Salzburg tízgólos bajnokiján – videó