A két évtizedes múltra visszatekintő hírportál, a hitc.com cikkében leszögezi, hogy az Arsenal olyan előnyös üzletet köthetne Szoboszlai Dominik megszerzésével, mint amilyen anno a walesi Aaron Ramsey leigazolása volt (2008-ban mindössze 4,8 millió fontért vették meg Cardiffból a középpályást, aki aztán alapember lett az Ágyúsoknál és három FA-kupát is nyert a klubbal).

Ugyanakkor a szerző szerint félő, hogy az Arsenal, illetve Stan Kroenke amerikai üzletember, a klub többségi tulajdonosa “garasoskodása” miatt a londoniak végül lemaradnak a 20 éves magyar szerződtetéséről.

A lap ugyanis úgy tudja, hogy hiába kerülne – természetesen angliai viszonylatban – “mindössze” 23 millió fontba hozzávetőlegesen a fiatal középpályás, Kroenke egy összegben nem akar fizetni a Red Bull Salzburgnak, csak részletekben, ami meghiúsíthatja az üzletet.

A cikk szerint az “nyílt titok”, hogy az Arsenal is meg akarja szerezni Szoboszlait, de hiába a középpályás “szerény” ára, az angol klub “spórolása” miatt azonban kútba eshet a portál szerint az üzlet, vagy ahogy fogalmaznak, az Ágyúsok “totálisan elfuserálhatják” az ügyet, mert megint “az ajándék ló fogát nézik”.

Hozzáteszik, hogy a többi komoly érdeklődő (itt a Real Madridot és a Tottenhamet említik) küzül bárki hajlandó lesz kifizetni előre és egyben a Szoboszlaiért kért összeget a Salzburgnak, akkor a pénzéhez a kelleténél jobban ragaszkodó Arsenal biztosan hoppon marad majd.

A válogatott kiszemeltekkel a legmagyarabb Bundesliga-csapat épülhet fel