2014-ben Világi Oszkár lett a felvidéki Dunaszerdahely labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. Világi most a DAC Hazai Pályán adásában beszélt a klubnál eltöltött időszakáról, magáról a csallóközi együttesről, valamint arról, miért vette át a győri ETO FC irányítását.

– Mikor megvettem a klubot, ez egy rossz állapotban lévő klub volt. Valószínűleg most már elérkeztünk oda, hogy elértük azt, ami a cél volt a megvásárláskor – vélekedett Világi a DAC-ról. Elértük azt, hogy van egy erős infrastruktúránk és a klubot a nemzetközi porondon is számon tartják, hiszen az elmúlt időszakban négyszer voltunk ott. Négyszer voltunk dobogósok, kétszer másodikak, kétszer harmadikak. Vannak mögöttünk eredmények, amik az mutatják, hogy a klub a szlovák élmezőnybe tartozik és a nemzetközi szereplések is azt bizonyítják, hogy ebben a közép-európai régióban egy olyan klubbá tudtunk felnőni, aminek lehetnek komoly eredményei – emlékezett vissza Világi az elmúlt időszakra.

Én azért kezdtem el ezt a projektet, mert gyerekkorom óta azt éreztem, hogy a DAC nem egy focicsapat, hanem egy életérzés. Van egy erős kötődésem ahhoz, amit a csapat képvisel. A Dunaszerdahely mindig is a kiscsapat volt, mindig is a magyar csapat és mindig is az a csapat volt, ami küzd, mert nem olyan egyszerű neki érvényesülni. 

A dunaszerdahelyi klub első embere kifejtette azt is, miért lett az ETO tulajdonosa.

– Sokan kerestek meg, hogy vegyek klubot Magyarországon vagy külföldön. Egyik ajánlat sem fogott meg, de a Győr az más volt. Én a Győrt egy olyan lehetőségnek látom, hogy tudunk egy olyan futballrégiót kialakítani, amely évente képes tehetségeket kinevelni, hisz nagyon erős akadémiája van a klubnak. A szakemberek akik ott dolgoznak olyan emberek, akikkel érdemes együtt gondolkodni, csakúgy mint a DAC-nál. Azt is szeretném, ha a szurkolótáborok átjárnának egymáshoz. Azt gondolom, hogy ez a régiónak jót fog tenni, jó ha egy városnak jó a focicsapata.

A DAC egyébként jelenleg a negyedik helyen áll a Fortuna Ligában, a kék-sárgák hátránya nyolc pont a harmadik Ruzomberok csapatával szemben. A tulajdonos kitért a gárda jelenlegi idényére is.

– Amikor a szezon kezdődött én meg voltam győződve arról, hogy ez a csapat sokkal jobb helyezést fog elérni. Én biztos voltam, hogy minden idők legerősebb csapata állt össze.

Nagyon sok játékosunk van, nagyon jó képességű játékosaink vannak, csak valami nem áll össze. A tavalyi playoffban volt egy edzőváltás, amit később meg is bántam. Nem azt, hogy Németh Antal lett a vezetőedző, hanem azt, hogy aki másodedző egy csapatban, azt hosszútávon nem lehet első emberré tenni. Nem tud olyan gyorsan és olyan hatékonyan szerepet váltani. A másodedző szerepe és a vezetőedző szerepe is más. Aztán amikor váltottunk, akkor nagyon későn váltottunk, az őszi szezon végén, amikor a pályák minősége rossz és korlátozások is voltak. 

A dunaszerdahelyiek tulajdonosa az interjú végén beszélt a mostani keret összetételéről is azután, hogy sokan kifogásolták, hogy a DAC nem tud egy állandó keretet egyben tartani szezonokon keresztül, amivel egyszer esély lenne a bajnoki cím megszerzésére is.

– A keret most is egyben van, a játékosok 90%-a tavalyi is itt volt. Szezon végén általában elmegy két-három játékos és jön helyette ugyanennyi, ez egy normális dolog, minden csapatban vannak átigazolások. Ha egy csapat nem igazol, akkor azt hiszik, valami baj van velünk, tehát ilyen nem létezik. Az, hogy hosszútávon legyen 15-20 olyan játékosunk, aki nálunk van, ilyen nem lesz. Viszont vannak játékosok, akik régóta nálunk játszanak. Davis már ötödik vagy hatodik éve van itt, Kalmár Zsoltnak ez a negyedik éve, Balic is itt van már három vagy négy éve, tehát az nem igaz, hogy a DAC-nak ne lenne stabil kerete. Mindig próbálunk azokon a posztokon erősíteni, ahol gyengék vagyunk – zárta Világi Oszkár.

Orbán összefogott Dybalával – saját fizetésükből segítenek az ukránokon