Hétfőn késő este beszámoltunk arról, hogy információink szerint elhagyja az al-Ittihad Kalba FC-t a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. A 108-szoros válogatott szélső távozásáról több arab portál is tényként számolt már be azóta.  Lapértesülések szerint a magyar játékostól kifejezetten az olasz vezetőedző, Fabio Viviani kérésére vált meg a klub, mivel a szakember további elképzeléseibe nem fér bele.

A szerződésbontás napján az emírségekbeli ADSportsTV telefonon kapcsolta az Ittihad alelnökét, Mohammed Al Yamahit, aki megosztotta a véleményét a történtekkel kapcsolatban.

– Dzsudzsák Balázs teljesítménye mind védekezésben, mind támadásban megkopott az utóbbi időben. Nem is beszélve arról, hogy már 33 éves, nem tud már olyan teljesítményt nyújtani, amit a posztja megkövetel. Régóta figyeltük a teljesítményét, csak a megfelelő pillanatot vártuk arra, hogy a helyére igazoljunk valakit.

Mindazonáltal egy nagyon jó emberről, játékosról van szó, aki a magyar válogatott csapatkapitánya. A mostani döntést az edzőnk hozta meg, amit tiszteletben kell tartanunk – mondta a klubvezető, majd kitért a szerződésbontás körülményeire is. Az átigazolási időszak előtt is, hosszabb ideje figyeltük már a holland ligában játszó Navarone Foort, az ő érkezése után pedig közös megegyezéssel szerződést bontottunk Dzsudzsákkal. 

Az elnök megerősítette, amit a csakfoci.hu kedden már előre jelzett:

az arab klub a hátralévő hónapokra vonatkozóan kifizeti Dzsudzsák Balázs szerződésben foglalt bérét.

– Köszönettel tartozunk neki, mert sokat segített a csapatunknak – jelentette az alelnök, akinek a kritikusabb álláspontjával az egyik, a stúdióban helyet foglaló szakértő nem értett egyet, mondván a számok a magyar légióst igazolták, hiszen 52-szer teremtett gólhelyzetet a bajnokságban.

– Szó sincs arról, hogy leminősítenénk Dzsudzsákot. A játékosokhoz az edző áll a legközelebb, ő van velük nap mint nap. Így ismétlem, tiszteletben kell tartani a döntését tette hozzá erre reagálva a tulajdonos.

Dzsudzsák összesen 35 tétmeccsen lépett pályára az al-Ittihad Kalba színeiben, ezeken 9 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett másfél év alatt.

5,4 milliárd forintot esett az értéke

Dzsudzsák klubváltásai mellett beszédes adat, hogy az elmúlt hét év alatt – legutóbb 2019. novemberében frissült a Transfermarkt adatbázisa – összesen 16 millió eurót (5,4 milliárd forintot) csökkent a piaci értéke. Jelenleg 2 millió euróra taksálják a legszebb éveit a PSV Eindhovennél töltő szélsőt, akit 2012-ben pályafutása csúcsán 18 millió euróra becsülték, miután az Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához igazolt.

Sajtóhírek szerint az oroszok akkor 19 millió eurót fizettek érte, azonban megállapítható, pályafutása leszálló ágba került. Két évvel ezelőtt az al-Ittihad Kalba ingyen szerezte meg a szintén emírségekbeli al-Wahda csapatától, amely az előkelő 5. helyen áll, és egy pontra van a dobogós helyek egyikétől a bajnokságban.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Légiósok: Kiderült, miért kellett mennie Dzsudzsáknak – sajtóhír