Kedd délelőtt az RB Leipzig a hivatalos oldalán jelentette be, amit az előző napok német sajtóhírei alapján már sejteni lehetett:

a szezon végén távozik a kispadról Julian Nagelsmann, aki július elsejétől a Bayern München vezetőedzője lesz.

A bajorok klubhonlapjáról kiderül, hogy a 33 éves szakember megállapodás a német rekordbajnoknál öt évre, 2026. június 30-ig szól.

– Nehéz szívvel hagyom el az RB Leipziget. Egy különleges csapatot edzhettem itt, egy olyan klubnál, ahol hatalmas lehetőségek és a lehető legjobb körülmények között dolgozhattam. Itt mindenki tett azért, beleértve a csapat mellett dolgozó munkatársakat is, hogy rengeteg történetet írhattunk a klub történelemkönyvébe, és ezt még most is folytatjuk. Erre nagyon büszke vagyok. A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásunk egyértelműen az együtt töltött időnk csúcspontja volt. Ezt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni. Jelenleg a klub történetének legjobb Bundesliga-idényét éljük, szeretnénk elérni a legjobb helyezésünket, és aztán először egy nagy trófeát is felemelni. Túl korai még búcsúzni és az emlékeimről beszélni, mert még nem végeztem itt Lipcsében. Igaz, hogy a nyáron itt véget ér a küldetésem, de addig mindent beleadok. Igazi összetartó csapattá nőttünk össze, amely végre bajnoki címet akar nyerni – nyilatkozta Nagelsmann a lipcsei klubhonlapon.

– Julian Nagelsmann az edzők új generációját képviseli, és fiatal kora ellenére már eddig is lenyűgöző karriert futott be. Meggyőződésünk, hogy Julian Nagelsmann-nal az elmúlt évek nagyszerű sikereire fogunk tudni építeni – mondta a Bayern-elnök, Herbert Hainer. Az FC Bayern nevében kifejezetten köszönetet szeretnék mondani Hansi Flicknek. Ő egy nehéz időszakban vette át a csapatunkat 2019-ben, majd hat bajnoki címet nyert, a hetedik remélhetőleg hamarosan következik. Mindig is helye lesz az FC Bayern históriás könyveiben. Minden jót kívánunk neki a jövőjéhez. 

– Az elmúlt két évet sosem fogom elfelejteni. Nagyon élveztem az érzelmeket, a győzelmeket, a címeket, de a mindennapi munkát is a pályán – ez egy kiemelkedő időszak volt – mondta ezt már Hansi Flick a klubhonlapon. – Sikereket csak együtt lehet elérni! Egy edző semmit nem ér a csapata nélkül, és volt szerencsém fantasztikus játékosokkal dolgozni itt Münchenben, valamint egy olyan stábbal és edzői csapattal, akik hihetetlen munkát végeztek. Külön köszönet illeti Herbert Hainer elnököt, valamint a teljes elnökséget Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic körül, hogy lehetőséget adtak nekem, hogy ezt a nagyszerű csapatot edzhessem. Egy negatívum maradt: a legnagyobb sikereket ez idő alatt nem ünnepelhettük a szurkolókkal. Ők nagyon hiányoztak nekem minden meccsen. A legjobbakat kívánom az FC Bayern családjának a jövőre nézve. Nem üres frázis, amikor azt mondom: “nagyon nagy megtiszteltetés volt ez számomra.

A Bayern München edzőváltása Szoboszlainak is nagy hírt jelenthet