Az első negyedórában a Honvéd birtokolta többet a labdát, de a kispestiek gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Jobbára az apró szabálytalanságok, mintsem a helyzetek jellemezték a mérkőzés első félidejének felét. Aztán jött a 35. perc, és az egyetlen valamirevaló lehetőség: Ruane 12 méterről alig lőtt a bal alsó sarok mellé.

A szünet után Ugrai szögletéből Batik fejelte le a labdát Lovricsnak, aki három méterről a rövid felső mellé lőtt. Öt perccel később már Tujvel mentett hatalmasat, miután Turuholm lövése elakadt a kapusban. A hajrában Mezghrani lábában maradt a döntés, aki Hidi passza után a jobb oldali kapufát találta telibe. Az utolsó percekben úgy tűnt, a csereként beálló Traoré fejese továbbjutást ér, ám tizenkét másodperccel a középkezdés után Liliu a jobb alsóba lőtt, így következett a hosszabbítás.

A ráadásban továbbra is a Honvéd futballozott fölényben. A 105. percben egy labdakihozatal után Mezghrani indította Traorét, a menteni igyekvő Hämäläinen becsúszva a jobb alsóba továbbította a labdát, így ismét a magyarok szereztek vezetést. A hátralévő negyedórában a Honvéd biztosan őrizte a minimális előnyét, sőt akár végleg el is dönthette volna az összecsapást, de Kesztyűs fejese a kapufát találta el.

Összefoglaló:

Európa Liga, 1. selejtezőkör

Bp. Honvéd – Inter Turku 2-1 (Traoré 90., Hämäläinen 105. – öngól, ill. Liliu 91.) – hosszabbítás után

Honvéd: Tujvel – Baráth (Mezghrani – a félidőben), Batik, Lovric, Uzoma – Kesztyűs, Hidi (Kamber 107.), Gazdag, Zsótér – Tóth-Gábor (Traoré 72.), Ugrai (Aliji 120.)

Inter Turku: Moisander – Ketting, Hoskonen, Hämäläinen – Engström (Kouassivi-Benissan 106.), Annan, Muníz (Kagayama 106.), Ruane – Paananen (Ojala 65.) – Kallman (Liliu 89.), Furuholm

EL: Drámai büntetőpárbaj után jutott tovább a Vidi, a Puskás háromgólos vereséget szenvedett – videó