Rendkívül fontos csoportmérkőzés várt csütörtök este a Ferencvárosra, amelynek kizárólag egy győzelemmel lett volna esélye arra, hogy harcban maradhasson a 3. hely megszerzéséért az Európa Liga G-csoportjában.

I. félidő

Jól is kezdtek a hazaiak a Celtic ellen, nagyjából 50 másodperc telt el, amikor Tokmac került jó lövőhelyzetbe 16 méterre a kaputól, de kísérlete elakadt egy blokkban.

A folytatás viszont már nem volt ilyen biztató, a 3. percben ugyanis Civic adta el a labdát 25 méterre a saját kapujától, lecsapott rá Abada, majd a középen érkező Furuhashinak passzolt, aki csinált egy cselt Blazic mellett és 9 méterről a jobb alsóba gurított, 0-1.

A válaszra szerencsére nem kellett sokat várni: a 11. minutumban Tokmac tette ki a labdát jobbra Zubkovnak, aki a 16-oson belül az alapvonal felé cselezett, majd a középre adásába belelépett Juranovic, a játékszer pedig úgy perdült fel, hogy Hart felett a kapu bal alsó sarkába esett, 1-1.

A 23. percben Civic került helyzetbe a 16-oson belül, de a bal alsóba tartó lövését védte Hart, az ellentámadásból pedig újra vezetést szereztek a skótok, miután Jota kapott labdát a bal oldalon, majd befelé cselezve 16 méterről lövésre szánta el magát és a játékszer a jobb oldali kapufáról befelé pattant, 1-2.

Nem sokkal később ígéretes egyenlítési lehetőség adódott Uzuni előtt Tokmac kiugratása után, az albán támadó kissé kisodródott helyzetből vette célba a rövid sarkot, Hart szögletre mentett.

A folytatásban sajnos kevésbé tudta irányítani a meccset a Fradi, így a szünetig nem is lehetett feljegyezni újabb helyzetet.

II. félidő

Nem úgy a fordulás után, amikor is hat percen belül két felső lécet is láthatott a jó hangulatot teremtő hazai közönség. Előbb Zubkov és Tokmac összjátéka után utóbbi találta el 20 méterről a kapufát, majd Ralston fejelt a felső lécre 6 méterről Blazic mellett.

Az 58. percben nagyon közel került a Celtic a harmadik gólhoz, ekkor Furuhashi ziccerben átemelte Bogdánt, ám Blazic a gólvonal elől mentett hatalmasat egy becsúszással. Két perccel később viszont már senki nem tudta megakadályozni a vendégek harmadik találatát: Furuhashi ugratta ki Abadát, aki az ötös jobb sarka elől Bogdán mellett a jobb alsóba gurított, 1-3.

Ezt már a Fradi-szurkolók sem nézték jó szemmel és szórványos füttyszóval, valamint kritikus rigmusokkal hozták a játékosok és legfőképp Stöger tudtára, hogy elégedetlenek azzal, amit látnak.

A magyar bajnokcsapat vezetőedzője megpróbált cserékkel belenyúlni a meccsbe, érkezett a pályára Ryan Mmaee és Robert Mak, valamint nem sokkal ezt követően Loncar és Cabraja is, miközben a vendégek trénere lehozta a támadósorból a két legveszélyesebb játékosát, Furuhashit és Jotát is – Postecoglou is úgy érezte ezek alapján, hogy a Celtic győzelme itt már nem forog veszélyben.

Sokáig úgy tűnt, hogy itt már nem is lesz semmi izgalom, a Peter Stöger távozását “Auf Wiedersehen” (viszontlátásra) rigmussal követelő szurkolók azonban a 86. percben még örülhettek egy hazai gólnak: Uzuni 17 méterről tekert nagyon pontosan a bal sarokba, 2-3.

A hosszabbításban igyekezett döntetlenre hozni a meccset a Fradi, ám újabb gólszerzési lehetősége már nem akadt, így hazai pályán is kikapott a Celtictől, amivel eldőlt, hogy a magyar együttes az utolsó helyen végez a G-csoportban.

Európa Liga, G-csoport, 4. forduló

Ferencvárosi TC–Celtic 2-3 (Zubkov 11., Uzuni 86., ill. Furuhashi 3., Jota 23., Abada 60.)

FTC: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja, 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.), Zachariassen (Mak, 67.) – Tokmac (R. Mmaee, 67.), Uzuni, Zubkov (Szánthó, 81.).

Celtic: Hart – Ralston, Welsh, Carter-Vickers, Juranovic – McGregor, Bitton (McCarthy, 78.), Turnbull – Abada (Johnston, 69.), Jota (Forrest, 69.), Furuhashi (Giakoumakis, 69.).