A Honvédnál a bajnokcsapat alapembere volt Bobál Dávid, majd a nyáron légiósnak állt, és ahogy arról már korábban elsőként számoltunk be – a Dukla Prahához igazolt. A 23 éves védő a sérülése miatt még nem mutatkozott be a cseh első osztályban, akit a nyár folyamán olasz és lengyel csapatokkal hozták szóba.

Igen, igen valóban több érdeklődő volt a nyáron, mivel a szerződésem lejárt a Honvédnál, és úgy döntöttem, szeretném külföldön folytatni. Sok megkeresés volt, bár némelyik alaptalannak bizonyult, de úgy érzem, jó döntést hoztam, hiszen első osztályú csapathoz kerültem – kezdte Bobál Dávid a Reggeli Startban. – Már látom a különbséget a magyar bajnoksághoz képest.

A bajnokság tempója gyorsabb, Magyarországon több csapat védekező felfogásban játszik. Itt szinte mindenki támadólag lép fel, próbálják a kapustól elkérni a labdát, és szép játékkal próbálják azt eljuttatni a támadózónáig. Nyilván közrejátszik az is a két bajnokság közti különbségben, hogy nemzetközileg elismert csapatok is vannak a pontvadászatban.

Gondolok itt például a Plzenre is, akik a BL-csoportkörben vannak, a Slavia és a Sparta Praha mind nagyszerű és nagy múltú klubok, mindegyik az európai kupaporondon szerepe. Ez is sokat elárul a bajnokság színvonaláról.

A Dukla Praha jelenleg – 1 győzelemmel és 7 vereséggel – utolsó a cseh élvonalban. Bobál az együttesének tekintélyéről is ejtett pár szót.

Nagy a tekintélye, hiszen egy prágai klubról van szó. Régóta az élvonalhoz tartoznak. Természetesen nem olyan anyagi kondíciókkal rendelkeznek, mint az előbb említett gárdák, de rengeteg játékos szokott innen elkerülni akár ehhez a csapatokhoz, vagy egy jobb bajnokságba is.

Fotó: www.fkdukla.cz

A fiatal hátvéd a Dukla Prahát előrelépésnek tartja a Honvédhoz képest, ám egyelőre sérülése ellenére még nem játszott tétmeccsen.

Mindenképpen előrelépésnek tartom a váltást. Egyelőre nem kell azzal foglalkozni, hogyan szerepel a csapat.

Bár a szezont nem kezdtük jól, de most már a kimondott célunk a bentmaradás, és szerintem a Dukla jobb csapat, mint a Honvéd.

Remélem, minél előbb lehetőséget kapok. Rosszul jött ki számomra a sérülésem, hiszen a második forduló után egy edzés során megrúgták a sarkamat, ami begyulladt. Ezzel már volt gondom a tavalyi szezonban is, emiatt kihagytam pár mérkőzést. Százszázalékos állapotban vagyok, remélem az új edzőnél is tudok bizonyítani.

Végül a prágai szurkolókra, és az esetleges válogatott meghívóra is kitért.

Normálisak a körülmények, és Magyarországhoz hasonlóak. A hazai meccseinkre 4-5 ezren szoktak kilátogatni, bár a stadionunk régebbi típusú – futópályával van körbevéve -, de a nagyobb csapatoknál is rengeteg, 10-12 ezer szurkoló kilátogat minden hétvégén.

Azzal, hogy külföldre igazoltam, a célom az volt, hogy minél jobban fel tudjam hívni magamra a szövetségi kapitány, Marco Rossi figyelmét. Sajnos kevés magyar labdarúgó szerepel külföldi csapatoknál, de próbálok bizonyítani.

Az első lépcsőfok, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjak, aztán meglátjuk a továbbiakat.

Bobál: “Hemingway egy félévet elvett a karrieremből” – interjú