Telt ház lesz a Young Boys ellen

– Abszolút nem mondanám veszélyhelyzetnek, hogy telt ház előtt fogunk játszani, sőt, ez egy pluszt fog hozzáadni, hiszen ez abszolút hozzátartozik a sporthoz. Az előző mérkőzéseken is az a 100 %-os szurkolás, amivel a drukkereink buzdítottak minket, az abszolút egy pluszt adott hozzá a csapathoz. Ez mindenképpen olyan előnyünk lesz holnap, mint akár Bernben a hazai csapatnak volt a műfű. Már a Slavia ellen is nagyon sokat számítottak a szurkolóink, de ha jól tudom, holnap teljes mértékben telt ház lesz, úgyhogy ez abszolút pluszt fog adni.

A Puskás elleni NB I-es halasztásról

– Az elmúlt hetek intenzitása miatt kellett sort keríteni a Puskás Akadémia elleni mérkőzés elhalasztására, hiszen ez a magyar focinak is egy nagyon fontos momentuma lesz. Ha a Fradi bejutna az EL-csoportkörbe, akkor az egy nagyon jó eredmény lenne, ha pedig a BL-csoportkörbe jutnánk, az tökéletes lenne. Ezt az időt maximálisan fel tudtuk használni a mérkőzések kielemzésére, a regenerációra és az ellenfelünk is hasonlóan elhalasztotta a meccsét, ez is mutatja, milyen fontos periódus ez a nemzetközi futballban.

Az odavágóról

– Megpróbáltunk tanulni ezekből az esetekből, maximálisan átbeszéltük az előző mérkőzést. Tudtuk, milyen gyors és minőségi játékosaik vannak, milyen beadásokra képesek, milyen jól mozognak be a védők mögötti területre. Három gólt szereztek a 16-oson kívül, ami mindenképpen magakadályozható, nemcsak a 16-oson belül kell jól védekezni. Remélhetőleg sikerült tanulni a hibáinkból és kiküszöböljük ezeket holnap. Talán ha az a 11-es nem marad ki, akkor egy 2-1-es állás a javunkra teljesen más meccset eredményezhetett volna, tehát mondhatjuk, hogy ez egy elhalasztott lehetőség volt, de profi játékosokként át kell lendülnünk ezen a helyzeten, és holnap lesz egy második esélyünk, hiszen Franck második találata visszahozott minket a párharcba.

A hosszabbításról, tizenegyespárbajról, taktikáról

– Alapvetően korai még erről beszélni, de természetesen egy esetleges hosszabbításra fizikálisan készen kell állnunk, és készen is állunk. Ki kell választani a megfelelő tizenegyesrúgóinkat egy esetleges tizenegyespárbajra, hiszen Myrto nem a legszerencsésebben lőtt már kétszer is büntetőt az elmúlt időszakban. A legjobb taktika az lenne, ha 5 olyan játékost sikerülne kiválasztani, akik biztosan belövik a büntetőket. A mai edzésen is gyakorolni fogjuk a tizenegyesrúgásokat, de ez teljesen más szituáció lesz, mint nyomás alatt egy teltházas mérkőzésen. Nem lenne a legokosabb döntés a meccs előtt beszélni arról, milyen taktikával küldöm ki a csapatomat, de egy teltházas mérkőzésen lehetetlen végig csak a 16-osunkon belül védekezni. A szurkolók azért jönnek ki, hogy egy harcos találkozót lássanak, és ezt mi meg is kívánjuk nekik adni. Holnap egy olyan csapatot fognak a pályán látni, akik készen állnak küzdeni egy ilyen történelmi klubért, és hogy ismét bejussanak a BL-csoportkörbe egy nagyon erős ellenféllel szemben.

Haratin helyettesítése, Boli helyzete

– Szerencsére nagyon sok különböző felállásban tudunk játszani, hiszen elég jó minőségű játékosaink vannak ehhez. Igor posztjára van a fejemben két lehetséges helyettesítő is, de szerencsére nagyon sok ember tud hasonló pozícióban játszani. Ami Bolit illeti, kb. 2,5 héttel ezelőtt volt vele egy kis probléma a hozzáállása szempontjába, illetve a testbeszéde nem volt megfelelő, ezért jobbnak láttam kitenni őt a keretből, hiszen úgy éreztem, nem tudja maximálisan segíteni a csapatot. Ettől függetlenül megmondtam neki, hogy visszaszerezheti a helyét, ha teszi a dolgát, megfelelően és keményen dolgozik az edzéseken. Úgy látszik, ezek voltak a megfelelő szavak a számára, hiszen maximálisan teljesített az edzéseken és gólokat is szerzett, reméljük ezt a munkát holnap is góllal koronázza meg.

Napra pontosan 26 évvel ezelőtt jutott be a BL-csoportkörbe a Fradi az Anderlecht ellen

– Az ilyen sikerek teszik híressé ez a klubot. A holnapi mérkőzés szempontjából viszont a legfontosabb a jelen, és a holnapi teljesítményünk a pályán. Nagyon jól tudjuk, hogy mik az elvárások a játékosokkal szemben. Természetesen a múltbéli dolgok adják a Ferencváros történelmét, de nagyon örülnék, ha 20 év múlva arról beszélnének, hogy egy osztrák edző sikeresen a BL-csoportkörbe vezette a Fradit a Young Boys ellen.

NB II: Négy forduló után máris kirúgták a korábbi sikeredzőt