A nap eredményei

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők, első mérkőzések:

Atlético Madrid – Liverpool 1-0 (Saúl 4.)
Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain 2-1 (Haaland 69., 77., ill. Neymar 75.)

Így értékeltek az edzők:

Jürgen Klopp (Liverpool): – Egy olyan csapat ellen kerültünk hátrányba, amely ezt követően semmi mást nem akart, csak ezt megtartani, de a meccs előtt akár a 0-0-val is elégedett lett volna. Ezt el kell fogadnunk, a párharc viszont még nem ért véget. Intenzív mérkőzés volt, elégedett voltam azzal, hogy nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, azonban nem voltunk eléggé pontosak és nem alakítottunk ki elég helyzetet. A visszavágón minden más lesz, azt otthon játsszuk, amit megérez majd az Atlético is.

Diego Simeone (Atlético Madrid): – Amikor elindultunk a stadionba, már akkor láttam a játékosaim arcán, hogy hisznek a sikerben, már ekkor ráléptünk a győzelem útjára. Ma eggyé vált a csapat és a szurkolótábor, a futball gyönyörű arcát láttuk ma, ezt az éjszakát sosem fogjuk elfelejteni. Természetesen a Liverpoolnak is voltak helyzetei, hiszen nagyon jó csapat, minden poszton világklasszis játékossal rendelkezik. 

Lucien Favre (Dortmund): – Haaland nagyszerűen játszott, nemcsak támadásban, hanem a védekezésben is kivette a részét, de az egész csapattal elégedett vagyok. Büszke vagyok arra, hogy a fiatal csapatom ilyen remek teljesítményt tudott nyújtani a BL-ben. A visszavágón viszont ennél is jobb játékra lesz szükségünk, kulcsfontosságú lesz, hogy gólt szerezzünk idegenben is.

Thomas Tuchel (PSG): – Nem igazán kedvező az eredmény, de sok csapat veszített már Dortmundban, nem könnyű itt játszani. Talán a csapatomban volt egy kis félelem, ezért követtük el a sok apró technikai hibát, de bízom abban, hogy a visszavágóig kijavítjuk ezeket. Nyugodtabb és türelmesebb játékot kell nyújtanunk a második meccsen, ha tovább akarunk jutni.

A nap rekordjai

– Haaland az első fiatalkorú játékos a Bajnokok Ligájában, aki elért 10 gólt egy BL-idény alatt. “Laborban készült” – írja frappánsan a Squawka.

Erling Haaland hét mérkőzés alatt érte el a 10 gólt a Bajnokok Ligájában, négy találkozóval korábban, mint bárki más a sorozat történelmében.

Haalandon kívül csak az alábbi játékosok érték el a 10 gólt az első BEK/BL-szezonjukban

Diego Simeone még sosem veszített el párharcot a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában olyan csapat ellen, amely keretében nem szerepelt Cristiano Ronaldo . Komoly feladat előtt Jürgen Kloppék.

A nap tiszteletlensége

A Paris Saint-Germain játékosai közül csak Kylian Mbappé és Neymar nem köszönte meg a szurkolást a Németországba elutazó PSG-drukkereknek.

A nap címlapjai

Marca (spanyol): “Kincset érő gól”
AS (spanyol): “Soha ne vesszen el a hited”
L’Equipe (francia): “Újra falnak ütköztek”