A nap eredményei:

BL-nyolcaddöntők, kedd

Juventus – Atlético Madrid 3-0 (C. Ronaldo 27., 48., 86. – a harmadikat 11-esből) – továbbjutott: Juventus (3-2)

Manchester City – Schalke 7-0 (Agüero 35., 38. – az elsőt 11-esből, Sané 43., Sterling 57., B. Silva 71., Foden 78., G. Jesus 84.) – továbbjutott: Manchester City (10-2)

A nap ünneplése

Mint ismert, a Juve-Atlético párharc odavágóján a madridiak vezetőedzője, Diego Simeone a második találat után igen “érdekes” gólörömöt adott elő, üvöltve és férfiasabbik felét szorongatva fordult a közönség felé – az UEFA 20 ezer euróra (6.3 millió forintra) büntette később ezért. A visszavágó után a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo is hasonlóképpen tett és leutánozta az argentin tréner mozdulatait.

Így értékelt a portugál hős

Azért hozott engem ide a Juventus, hogy hozzásegítsem a csapatot az ehhez hasonló pillanatokhoz, amiket még sosem élt át a klub.

“Amit ma mutattunk, az a bajnokok mentalitása volt, nagyon büszke vagyok mindenkire. Erre a hozzáállásra van szükség a Bajnokok Ligájában. Csak tettem a dolgomat, nagyon boldog vagyok, mágikus este volt” – idézi a Sky Sports Cristiano Ronaldót.

Így pedig a vesztes tréner

A Juventus jobban futballozott, megérdemelte a győzelmet. Sok hibát követtünk el, de elsősorban én, nem a játékosok.

“A Juve teljesen visszaszorított minket, taktikailag jobb volt, ezzel sikerült nyernie, a nézők pedig közel sem a legjobb Atléticót láthatták. Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszottak és alaposan elvertek minket” – mondta Simeone a lefújást követően.

Ronaldo elképesztő statisztikái

  • 77 mérkőzésen lépett pályára a BL egyenes kieséses szakaszában, ezeken 77 gólban vállalt szerepet: 63 gól, 14 gólpassz
  • 124 gólt szerzett összesen a Bajnokok Ligájában, többet, mint az Atlético Madrid (118) az egész történelme során ebben a sorozatban
  • 25 gólt szerzett 33 fellépésén az Atlético Madrid ellen a pályafutása során, csak a Sevilla hálóját vette be többször (27)
  • Diego Simeone irányítása alatt az Atlético ötödjére jutott be a BL egyenes kieséses szakaszába, valahányszor Cristiano Ronaldo és az aktuális csapata (Real Madrid, Juventus) jelentette a végállomást

A nap labdakezelése

A Juventus trénere, Massimiliano Allegri ellopta a show-t a pálya szélén, amikor parádés mozdulattal szelídítette meg és egyben passzolta tovább a labdát.

A szerdai címlapok

  • AS (spanyol): “Ronaldo, a Bajnokok Ligája királya”
  • Tuttosport (olasz): “Földönkívüliek”
  • La Gazzetta dello Sport (olasz)„Istenek haragja”
  • Corriere dello Sport (olasz): “Szörnyeteg”

A nap történelmi veresége

A Schalke 0-7-es eredménye a Bajnokok Ligája történelmének legnagyobb veresége a német klubcsapatoknál.

Így értékelte a szégyenteljes vereséget a Schalke-edző

„Nincs értelme kifogásokat keresni, az ilyen vereségeket a legjobb a lehető leggyorsabban elfelejteni. Képzelhetik, hogyan érzem magam, nagyon borzalmas ez most. Az első félórában jól játszottunk, de aztán megszerezte a vezetést a City, majd ezt követően elképesztően rosszak voltunk. Edzőként még soha nem éreztem ilyen rosszul magam” – idézi Domenico Tedescót a Kicker.

Ilyen az empatikus Guardiola

Természetesen átérzem Domenico helyzetét, ez soha nem vidám szituáció – kezdte a City trénere a nagyarányú győzelem után.

“– Megérdemelt a sikerünk, boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a negyeddöntőbe. A meccs eleje nem sikerült túl jól, nem mertünk játszani valamiért, de a gól után teljesen megnyugodtunk,  agresszíven és bátran fociztunk.  Miután eldöntöttük a továbbjutás sorsát, nagyon nehéz volt az ellenfélnek, mi pedig ugyanazt a tempót tartottuk a legvégéig.”

Brutális góltermés

A Manchester City összesítésben 10-2-vel jutott tovább a Schalke ellen, ekkora különbséggel még sosem nyert angol klubcsapat a Bajnokok Ligája történelmének egyenes kieséses szakaszában.