A nap eredményei

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, kedd:

Juventus – Ajax Amszterdam 1-2 (C. Ronaldo 28., ill. van de Beek 34., de Ligt 67.) – továbbjutott az Ajax (3-2)

Barcelona – Manchester United 3-0 (Messi 16., 20., Coutinho 61.) – továbbjutott a Barcelona (4-0)

A nap dicsérete

A Manchester United trénere, Ole Gunnar Solskjear is a parádés formában játszó Lionel Messit dicsérte.

„Lionel Messi jelentette ma a különbséget a csapatok között, 2-0 után számunkra véget ért a mérkőzés. Teljesen más szinten játszik, ma megmutatta, milyen minőséget is képvisel valójában. Messi és Cristiano Ronaldo az előző évtized két legjobb játékosa, ezzel mindenki egyetért. Arra vágyunk, hogy a Barcelona szintjére érjünk, de ahhoz rengeteg munkára lesz szükségünk„ – idézi a goal.com az edzőt.

140 másodperc, ami megmutatja az Ajax klasszisát

A nap odaszúrása

„Nem tudom, hogy ez volt-e életünk legjobb meccse, de nagyon jól játszottunk. Madridban azonban sokkal nehezebb dolgunk volt, hiszen oda hátrányban érkeztünk. Az edzőnk ugyanazokat a dolgokat kérte, mint általában, azaz, hogy toljuk fel a védekezésünket és birtokoljuk sokat a labdát. Megnyerni a BL-t? Az elődöntőbe jutottunk, van rá esélyünk, de nem mi vagyunk a favoritok. De természetesen minden lehetséges” mondta Frenkie De Jong, az Ajax középpályása.

Így magyarázkodott Allegri

„A futball gonosz, kaptunk egy véletlen gólt, és valóra vált, amitől féltünk.

Egy kicsit szerencsés volt az Ajax a szünet után, de megérdemelten jutott tovább.

A második játékrészben nem volt elég türelmünk, csak szenvedett az egész csapat, mert az Ajax dominálni tudott a középpályán. Azt mondtam az elnöknek, maradok, viszont le kell ülnünk, és átgondolni a klub jövőjét.Az Ajax nagy csapat, de nem mondhatok mást a saját játékosaimnak sem a mai estét követően” – nyilatkozta a lefújást követően a Juventus trénere.

A Camp Nou is megünnepelte az Ajax gólját

Szerda reggeli címlapok

Tuttosport (olasz): „Grande Ajax”, azaz „Nagy Csapat” – utalva a „Grande Torinóra”, az 1940-es évek történelmi jelentőségű csapatára, amely ötször nyert bajnokságot Olaszországban, egyszer pedig Olasz Kupát.

AS (spanyol): „A hollandok sokkolták Európát, Cristianóékat is kiejtette az Ajax”

Mundo Deportivo (spanyol): „Messifinales” – ezzel a szójátékkal rukkolt elő a lap a Barca zsenijét magasztalva.

el Periódico (spanyol): „Megállíthatatlan” – ezt a jelzőt aggatták Messire.

Ezért reklamáltak tizenegyest a torinóiak a hajrában

Nehéz eldönteni, hogy De Gea vagy Ter Stegen védett nagyobbat

De Gea védése

Ter Stegen védése

Valverde nem kér elnézést Messi miatt

„Messi mindig kihúz minket a nehézségekből, ezúttal is fantasztikusan játszott és remek gólt lőtt. Természetesen nagyon fontos pillanatban lőtt gólt, de nem fogunk elnézést kérni azért, mert van egy Messink. Szerencse, hogy velünk van. De azt gondolom, hogy összességében is nagyon jó meccset játszottunk, kivéve azt az öt percet, amikor az MU több helyzetet is kialakított.” (goal.com)