Roma-Barcelona 3-0

„Nem láttam még így szenvedni a Barcát”

Eusebio Di Francesco (AS Roma, vezetőedző):Az a jó ebben a csapatban, hogy mindig előre nézünk, nem pedig hátra. Óriási eredményt értünk el, és ki is élvezzük ezt, de folytatnunk kell, és még többre törekedni. Büszke vagyok a srácokra, de ez nem a felálláson múlt: a különbség a gondolkodásmódban és az agresszív felfogásban volt. Miért ne kellene elhinnünk, hogy elérhetjük a döntőt is? Ez kell, hogy legyen a célunk. Nem akarok itt megállni!

Edin Dzeko (AS Roma): – Ez az eddigi legjobb estém, de még jöhet jobb a következő hetekben. Bárkit legyőzhetünk, ha úgy játszunk, ahogy ma. Még több gólt is szerezhettünk volna.

Elkaptuk őket, sosem láttam még így szenvedni a Barcelonát. Reméljük, bejutunk a döntőbe! Senki sem hitt bennünk, mégis elértük első alkalommal az elődöntőt.

Ernesto Valverde (Barcelona, vezetőedző): – A Roma nagyon jól játszott, mi nem tudtuk a saját játékunkat hozni, ezért nem éreztük jól magunkat a pályán. Kockázatokat vállaltak, mi pedig nem tudtunk mit kezdeni a letámadásaikkal. Sajnálom a szurkolókat, ez egy óriási a csalódás a számukra. De előre kell néznünk!

Andrés Iniesta (Barcelona):

Lehet, hogy ez volt karrierem utolsó BL-mérkőzése, ezért még jobban fáj a kiesés. Nagyon fájdalmas ez a búcsú, hiszen ilyen előnyünk birtokában ezt senki sem várta. Nehéz elfogadni, mert sokat reméltünk, és ez most mind elveszett.

A Juve gratulált, a Roma-tulaj megőrült

Gratulálunk az AS Romának nagyszerű ma esti győzelméhez, és hogy bejutott a BL-elődöntőbe – írta Twitterén rögtön a Juventus a nagy ellenfélnek.

James Pallotta, az olasz együttes egyik tulajdonosa sem nagyon tudta feldolgozni a sikert. De ez talán érthető is…

Címlapok a Roma-Barca után

Marca (spanyol): Totális bukás Európában

Sport (spanyol): Bukás kifogás nélkül

Mundo Deportivo (spanyol): Elestek Rómában

La Gazzetta dello Sport (olasz): Császárok

Manchester City-Liverpool 1-2

“Nem sértettem meg a bírót”

A kiállított Pep Guardiola (Manchester City): – Nagyon fontos ez a sorozat, helyes döntésekre van szükség. Mateu Lahoz (a játékvezető – a szerk.) egy különleges srác. Szeret más lenni és különleges. Amikor mindenki látta, mi történt, ő az ellenkezőjét fújta.

Túlzás azért a lelátóra küldeni, mert azt mondtam, hogy ez szerintem gól volt. Nem sértettem meg őt, udvarias voltam. Nem mindegy, hogy 1-0-val vagy 2-0-val mész a szünetre.

Jürgen Klopp (Liverpool):Valami ilyesmitől féltem, ami az elején bekövetkezett. Ez nehézzé tette a meccset, de a reakciónk már tetszett. A City óriási kockázatot vállalt, ez be is jöhetett volna Guardiolának, nekünk a szerencsére is szükségünk volt. Ez a meccs nem arról szólt, hogy tökéletesen játszunk, hanem, hogy küzdjünk és eredményt érjünk el.

Klopp a Roma fantasztikus sikerére is reagált.

Felálltam a lelátóról és valaki mondta nekem. Azt hittem, csak egy vicc. Nem azért, mert nem tisztelem a Romát, fantasztikus csapat. Egyszerűen csak nem ezt vártam, de tudtam, hogy megtörténhet. Elvesztették Salah-t, és ott vannak az elődöntőben – ez nagy dolog.

Balhé Angliában

Kisebb verekedés tört ki az Etihad Stadium családi szektorában, ahol egy liverpooli drukker örült csapata góljának. Ezt vette rossz néven néhány hazai szurkoló, akik nekitámadtak a riválisnak.

Érdekesség: A Pool lett az első csapat, amely egy szezon alatt három tétmérkőzésen is legyőzte Pep Guardiola aktuális együttesét. Jürgen Kloppék a bajnokságban egyszer (4-3), míg a BL negyeddöntőjében oda-vissza sikert értek el (3-0, 2-1).