Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó:

Real Madrid – Manchester City 3-1 (Rodrygo 90., 91., Benzema 93. – 11-esből, ill. Mahrez 73.) – hosszabbítás után

Továbbjutott a Real Madrid, 6-5-ös összesítéssel.

Nyilatkozatok

Carlo Ancelotti (Real Madrid):A klub nagysága is segített. Ennél a klubnál egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy feladd, még akkor sem, amikor úgy tűnik, mindennek vége. És ez az attitűd segít abban, hogy továbbra is elhidd, van esélyed. Nagyon erős, stabil és harcos ellenféllel küzdöttünk. S amikor már minden veszni látszott, az utolsó energiatartalékunkhoz nyúltunk, hogy egyenlítsünk. (…) Nagyon örülök, hogy ismét döntőt játszhatok egy olyan nagyszerű csapattal, amellyel játékosként és edzőként is megküzdöttem.

Két évig Liverpoolban éltem, számomra olyan lesz ez, mint egy derbi, miután még mindig evertonista vagyok. Tehát ez személyes ügy lesz számomra…

Az olasz mester szerint azzal, hogy a végén sikerült kiegyenlíteniük a páharcot, lélektani előnybe kerültek.

Ilyenkor más lesz a dinamika, s a szurkolók támogatásával együtt ez végzetes a vendégek számára. Három olyan csapatot ejtettünk ki, amely megnyerhette volna az egész sorozatot. Ez siker.

Casemiro (Real Madrid):Két évig nem érintkezhettünk a szurkolóinkkal, ezért most élvezzük a társaságukat, ők azok, akik feltöltenek minket energiával, hogy úgy játsszunk, ahogy ma este játszottunk. Ennek a klubnak az egyik legnagyobb erénye, hogy a végsőkig harcolunk. A himnuszunkban is benne van, »Megyünk a végéig, Real!«. Ez a mentalitásunk, soha nem adjuk fel.

Pep Guardiola (Manchester City):Most időre van szükségünk, egy-két napra, de túljutunk ezen, a szurkolóink segítségével fel fogunk állni. Közel voltunk, de nem sikerült. Az első félidőben nem teljesítettünk elég jól, nem adtunk bele mindent. A gólunk után jobbak lettünk, megtaláltuk a tempónkat, a játékunkat. Náluk aztán sok játékos helyezkedett a 16-oson belülre, Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, és két beadásból két gólt szereztek. Nem nyújtottuk a legjobb játékunkat, de ez egy elődöntőben normális, a játékosok érzik a nyomást, kissé görcsösek. A futball kiszámíthatatlan, ilyen játék. Ezt el kell fogadunk. (MTI)

Guardiola újabb villámbukása már több mint balszerencse

A Manchester City összesítésben kétgólos előnyben érkezett a 90. perchez, hogy aztán Pep Guardiola számára már túlságosan ismerős módon összeomoljon Madridban is. Guardiola 11 Bajnokok Ligája-kiesése közül – egészen a 2009-10-es első kiírásig visszamenőleg –

nyolc olyan mérkőzés volt, amelyeken aktuális csapat alig néhány perc alatt “kivégezte magát”.

Guardiola legutóbb 2011-ben nyert BL-t még a Barcelonával, később a Bayern Münchennel és aztán a Cityvel ez nem sikerült neki – eddig.

2010: Az Internazionale elleni elődöntőn 2 gólt kapott 13 perc alatt (a Barcelona edzőjeként)

2014: A Real Madrid elleni elődöntőn 3 gól 18 perc alatt (Bayern München)

2015: A Barcelona elleni elődöntő 3 gól 17 perc alatt (Bayern)

2017: A Monaco elleni nyolcaddöntőn 2 gól 21 perc alatt (Manchester City)

2018: A Liverpool elleni negyeddöntőn 3 gól 19 perc alatt (City)

2019: A Tottenham Hotspur elleni negyeddöntőn 2 gól 3 perc alatt (City)

2020: A Lyon elleni negyeddöntőn 2 gól 8 perc alatt (City)

2022: A Real Madrid elődöntőn 3 gól 6 perc alatt (City)

A nap legfurcsább beszólása az oroszoktól érkezett

Az orosz Szpartak Moszkvánál érezték úgy, hogy meg kell trollkodniuk a Bajnokok Ligája-győzelemről ismét lemaradó “újgazdag” klubot, a Manchester Cityt.

“Megerősíthetjük, hogy pontosan ugyanannyi BL-trófeánk van, mint a Manchester Citynek” – írták a Twitteren, nem sokkal azután, hogy kiderült, az orosz klubok a következő idényben sem szerepelhetnek a nemzetközi porondon az ukrajnai háború miatt.

AS: “Egy másik világ”; Marca: “Isten jöjjön le és magyarázza meg!” – címlapok

A spanyolországi lapok is hihetetlenkedve csodálják a Real Madrid feltámadását.