Sevilla – Manchester United 0-0

A hazaiak olasz trénere csalódottan értékelte, hogy csapata nem tudott legalább egy gólt szerezni a helyzeteiből.

Vincenzo Montella (Sevilla):Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy egyszer vagy kétszer a kapuba találjunk, így csalódott vagyok, azzal viszont elégedett, ahogy a meccs képe alakult. Minden nyílt a 0-0 után, meglátjuk, mi történik majd két hét múlva. De Gea? Nagyszerű volt, bár még nem láttam a felvételeket, de szerintem kiválóan védett. Meg kell próbálnunk a kapuba találni a visszavágón.

A burkolt és nyílt bírálatokból is jutott szinte mindenkinek a mérkőzést követően, a manchesteri oldalon. José Mourinho menedzser például az orvosi stábot is hibáztatta, amikor szóba került Ander Herrera korai sérülése, amelynek következtében már a 17. percben le kellett cserélni a spanyol középpályást.

Úgy tűnik, súlyos a sérülése. Volt egy kisebb sérülése, de az orvosi team 100 százalékosan egészségesnek mondta a múlt szombati kupameccs előtt. Mi viszont nem játszattuk, hogy kíméljük még egy kicsit, az ő érdekében, de sajnos úgy tűnik, egyáltalán nem volt még egészséges. Pedig az orvosok biztosra mondták, így aztán szombat óta minden nap edzett is. Az ő nagy iramú, a letámadásra összpontosító játékához viszont teljesen egészségesnek kellett volna lennie. Most viszont már tudjuk, hogy közel sem volt 100 százalékos – dohogott a portugál.

A nagy meglepetésre a kispadon kezdő és épp a lecserélt Herrera helyére beállt Paul Pogba furcsa üzenetben adott hangot értetlenségének Mourinho döntését illetően. “Isten terve” – írta az Instagramon a cserejátékosként melegítő francia, mondván mindennek megvan az oka, de sokszor az ember nem érti azt..

God’s plan

Paul Labile Pogba (@paulpogba) által megosztott bejegyzés,

 

A kritikákból kijutott Romelu Lukakunak is, a sokat hibázó és egy komoly helyzetet is elrontó belga támadót többek között a klublegenda, Paul Scholes is elővette a találkozót követően.

Amikor kontrára játszol, a labdának ragadnia kell a lábadhoz. Lukaku nagyon gyenge volt. Pedig erősnek kell lenned, meg kell tartanod a labdát, jól kell hozzáérned és a megfelelő játékosokhoz kell azt továbbítanod. Ő viszont a legtöbb esetben csak eladta azt.

Manchesteri oldalról jobbára mindenki egy pozitívumot látott a mérkőzésen, az pedig David De Gea volt, a spanyol kapus az idény egyik legnagyobb védését is bemutatta szerdán.

 

Sahtar Donyeck – AS Roma 2-1 (Ferreyra 51., Fred 71., ill. C. Ünder 41.)

De Geához hasonlóan remek teljesítményt nyújtott a Roma hálóőre, Alisson is, akit még a győztes Sahtar edzője, Paulo Fonseca is kiemelt.

A csapatom nagyszerűen játszott a második félidőben. Nem volt egyszerű felvenni a ritmust a hosszú téli szünetet követően. Sokkal nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, a Roma köszönetet mondhat Alissonnak, a kapusának, aki szenzációs védéseket mutatott be.

Eusebio Di Francesco (Roma):A csapatomban megvan, hogy 90 percen át a legmagasabb szinten játsszon, a hibáink ezúttal mentális okokból adódtak. Azt kértem a csapattól, hogy ugyanúgy játsszon a szünet után is, mint tette azt az első játékrészben, ehhez képest egy olyan csapatot láttam, amely elégedett volt az eredménnyel és csak védekezni akart. Képtelenek vagyunk arra sajnos, hogy a megfelelő és sorsdöntő pillanatokban jó döntéseket hozzunk. 1-1 után elveszítettük a koncentrációnkat, a Sahtarnak pedig remek csapata van. Utána megpróbáltunk talpra állni, de nagyon nehéz lett már a dolgunk.