Nagy Ádám rendkívül fontos góllal – első angliai találatával – és többek között mindössze két(!) rossz helyen kikötő passzal járult hozzá sérülése miatti lecseréléséig csapata, az angol másodosztályú Bristol City szombati győzelméhez.

Az összefoglaló:

A QPR elleni 2-0-s sikert követően a helyi lapok mellett klubja edzője, Lee Johnson sem győzte dicsérni a magyar válogatott középpályást, akinek a legfőbb erényeiről is beszélt a szakember.

Amit ő a labdával csinál, az nagyon egyszerű és nagyon gyors is egyben. Ez a legfontosabb. Komoly területeket képes levédekezni, megcsinálja a piszkos munkát, amikor nem nála van a labda, és betölti a középpályán található réseket is. Amellett, hogy a labdával is rendkívül hasznos, érkezésével a csapat atletikussága is sokat javult – méltatta játékosát a Bristol City szakvezetője, aki aztán Nagy sérüléséről is beszélt.

Megsérült a bokája, miközben a labda visszaszerzéséért futott – nagyszerű futás volt egyébként, láttuk a kispadról is, milyen kirobbanóan indult meg, de ahogy elérte a labdát, pechesen lépett és megsérült a lába. Remélhetőleg nem súlyos a dolog, duzzanatnak eddig nem volt nyoma, úgyhogy talán 2-3 nap alatt is rendbe jöhet. Ezt le is kopogom, mert nem voltunk túl szerencsések a sérülésekkel sajnos – tette hozzá Johnson.

Ami pedig a szurkolókat illeti, a City szimpatizánsai is látványos kifejezték tetszésüket Nagy Ádám játéka iránt.

“Nagy Ádám jobb, mint Puskás…”

“Aranylabdát Nagy Ádámnak!”

“Nem akarok túlzásba esni, de szerintem Nagy Ádám a világ legjobb középpályása.”

“Nagy Ádám a következő idényben a Premier League-ben fog játszani, kiemelkedik az itteni mezőnyből.”

“Nagy Ádám elképesztő. A legjobb középső középpályás a bajnokságban.”

Az angolok szerint Nagy Ádám lehet a Bristol kulcsembere: Eddig nem volt ilyen játékosunk