ANGLIA

Az Angol Labdarúgóliga pénzbónuszokkal ösztönzi a fiatal játékosok pályára küldését. A döntés az angol másod-, harmad- és negyedosztályt érinti, a Premier League-et nem. Európában több helyen – többek között Magyarországon is – működik már ilyen kezdeményezés.

Arsenal: A londoniak a nyáron eladják Mesut Özilt, ha nem sikerül vele megegyezni szerződés-hosszabbításáról. A német játékos heti 384 ezer fontot szeretne keresni, míg az Arsenal „csak” 288 ezret adna. (Telegraph)

Manchester City: Kevin De Bruyne Instagram-oldalán jelentette be, hogy eljegyezte kedvesét, Michéle Lacroix-t.

 

Happy birthday to my future wife. She said yes @lacroixmichele

Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) által közzétett fénykép,

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Josep Maria Bartomeu elnök nyilatkozata alapján megvan az egyezség a szerződéshosszabbításról Luis Suárezzel, így az uruguayi játékos a katalánoknál marad. Hivatalosan a következő napokban jelenthetik be a hosszabbítást. (AS)

Barcelona: A katalánok 2017 nyarán a brazil repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett Chapecoesével játszanának a hagyományos Joan Gamper-kupáért. (AS)

Barcelona: Lionel Messi édesapja Barcelonába utazott, hogy tárgyaljon a klub elnökével fia szerződéshosszabbításáról. Az argentin klasszissal 2022-ig írnának alá – jelenlegi szerződése 2018-ig szól. (Onda Cero)

Barcelona: A 34 esztendős Darijo Srnát akarják megszerezni. Ezt a játékos klubja, a Sahtar Donyeck is elismerte, igaz, nem szívesen adnák el a csapatot már több mint egy évtizede szolgáló játékost. (goal.com)

Real Madrid: Zinedine Zidane vezetőedző elárulta kit nem szeretne kapni a jövő hétfői BL-sorsoláson: A Juventustól tartok, a legrosszabb velük lenne összekerülni, és két okból is szeretném őket elkerülni…

Real Madrid: Igencsak feszült volt Cristiano Ronaldo a Dortmund elleni BL-mérkőzésen, egy őt szidalmazó szurkolónak pedig be is mutatott.

 

OLASZORSZÁG

Fiorentina: Őrizetbe vették az olaszok ellen csütörtök este Európa Liga-meccset játszó azeri Qarabag 22 éves, 4-szeres válogatott kapusát, Emil Balayevet, aki a gyanú szerint halálos balesetet okozott. A beszámolók szerint a hálóőr BMW-jével ütközött egy Mercedesnek, amelyben egy háromtagú család ült, és egy mindössze 6 hónapos kisgyermek életét veszítette, szüleit pedig kritikus állapotban szállították kórházba.

Internazionale: Hiába hívta a Chelsea is, Marcelo Brozovic 2021-ig szerződést hosszabbított a milánóiakkal.

NÉMETORSZÁG

Eintracht Frankfurt: A klub 2019-ig szerződést hosszabbított Niko Kovaccsal, aki tavaly benntartotta a csapatot, míg idén már egészen az ötödik helyig vezette Huszti Szabolcsékat. (mti)

Leipzig: Egy fiatal ikerpárral, Davide-Jerome és Gian-Luca Itterrel akar szerződést kötni a Lipcse. Igaz, nem lesz könnyű dolguk megszerezni a 17 éves testvérpárt, ugyanis jelenlegi klubjuk, a Wolfsburg éppen most akarja magához láncolni őket. (Kicker)