A nap eredményei

E-csoport:

Liverpool – Red Bull Salzburg 4-3 (Mané 9., Robertson 25., Salah 36., 69., ill. Hvang 39., Minamino 56., Haaland 61.)

Genk – Napoli 0-0

F-csoport:

Barcelona – Internazionale 2-1 (Luis Suárez 58., 85., ill. Martinez 3.)

Slavia Praha – Borussia Dortmund 0-2 (Hakimi 35., 89.)

G-csoport:

RB Leipzig – Olympique Lyon 0-2 (Depay 11., Terrier 65.)

Zenit Szentpétervár – Benfica 3-1 (Dzyuba 22., Dias 70. – öngól, Atmoun 78., ill. de Tomas 85.)

H-csoport:

Lille – Chelsea 1-2 (Osimhen 33., ill. Abraham 22., Willian 78.)

Valencia – Ajax Amszterdam 0-3 (Ziyech 8., Promes 34., van de Beek 67.)

Szoboszlai a liverpooli BL-thriller után: “Ennyit még életemben nem futottam”

A nap legfeszültebb magyarjai

Az RB Leipzig a Schalke elleni bajnoki után a Lyon elleni BL-csoportmeccset is elveszítette. Ebben látta a legnagyobb hibát a hátsó alakzat két magyar oszlopa.

Gulácsi Péter:Ha megnézzük az elmúlt napokban kapott öt gólt, mind egyéni hibából születtek. Ezek nagyon ritkán voltak ránk jellemzőek az elmúlt idényben. Ki kell őket küszöbölnünk, mert ezen a szinten nem lehet így meccseket nyerni.

Willi Orbán:Minden sorsdöntő helyzetben rossz döntéseket hoztunk, elől és hátul is. Azt pedig megbüntetik itt. Megérdemetlen kaptunk ki. A tapasztaltunk megvan már ahhoz, hogy a BL-ben szerepelhessünk, de most szintet kell lépnünk, csapatként és egyénileg is. Eléggé bosszantóak a történtek.

A nap kifakadása / bírózása:

A Barcelona elleni 1-2 után az Internazionale – a meccs során többször is reklamáló – vezetőedzője, Antonio Conte meglehetősen elégedetlen volt a szlovén játékvezető, Damir Skomina teljesítményével. Az olasz tréner elsősorban azt vetette a sípmester szemére, hogy nem adott 11-est a Stefano Sensi elleni, a brazil Arthur által elkövetett szabálytalanságért.

A Barca játékosa is megszólalt az eset kapcsán: – Biztos vagyok benne, hogy ez nem volt 11-es. Láttam, hogy érkezik és nem is tettem az irányába semmiféle mozdulatot – nyilatkozta a középpályás.

A jelenet 1:07:25-től:

 

Ennél többet érdemeltünk. El vagyok keseredve, mert voltak olyan szituációk, amelyek nagyon nem tetszettek. Hogy mit mondott a játékvezető? Semmit igazán, odajött, figyelmeztetett és megmondta, hogy a következő ilyen alkalomnál majd kiállít. A bíró mezén ott van a “respect (tisztelet)” felirat, én pedig csak erre akartam rámutatni. Tisztelniük kellene azokat a csapatokat is, amelyek elutaznak, hogy jobban játszanak, mint az ellenfelük. Jó lenne, ha a tisztelet mindkét irányban működne. Mégiscsak egy olyan játékvezetőről beszélünk, aki a BL-döntőt is vezette, egy ilyen bírót nem kellene befolyásoljon, hogy a Camp Nouban kell közreműködnie. De nem akarok kifogásokat keresni, egyszerűen csak a személyes benyomásomról beszélek… – fogalmazott Conte.

A nap csele

Ritkán csapják úgy be a világ egyik legjobb középső védőjét, a Liverpool hollandját, Virgil van Dijkot, mint ahogyan azt a Salzburg dél-koreai játékosa, Hwang Hee-chan tette a Salzburg első góljánál…

A nap reakciója

Még maga Jürgen Klopp is nevetett a bajsza alatt, amikor a Salzburg 0-3 után felállt és egyenlített az Anfielden. A meccs után azért nem volt ennyire jókedvében, már örült a 4-3-as győzelemnek.

Biztos, hogy Brendan Rodgers, a Leicester edzője (a Liverpool hétvégi ellenfele – a szerk.) azt hiszi, hogy ezzel a védekezésünkkel Jamie Vardy ötször fog majd elfutni és egyedül szembenállni a kapusunkkal…nagyon fontos leckét kaptunk a mai napon, olyan leckét, amit nagyon gyorsan meg is kell tanulnunk. Az nem lepett meg, hogy 3-3 után is volt karakterünk, ezért sem aggódtam túlságosan, amikor kiegyenlítettek, tudtam, hogy lesz még lehetőségünk. Hülyeség lett volna elveszíteni a hitünket, amikor nehézzé váltak a dolgok. Messze volt ez a tökéletes meccstől a számunkra, de igazi Liverpool-meccs volt, sok izgalommal. A lefújás után azt hittem, hogy ideges vagyok, de miért is lennék mérges? Tisztelettel adózok az ellenfelünk teljesítménye előtt, de láttam a saját csapatomtól is jól dolgokat. Ennél tudunk és fogunk is még azonban jobban játszani. Ennyi – mondta a német.

Klopp had a laugh after Liverpool conceded 🤔

Liverpool: concede Klopp: laughs Some men just want to watch the world burn 🤡

Közzétette: Bleacher Report Football – 2019. október 2., szerda