Szenegál – Kolumbia

I. félidő

Enyhén szólva sem estek egymásnak a csapatok. Az első veszélyesebb szituáció Quintero 24 méteres szabadrúgása volt a 13. percben, amit Ndiaye szögletre ütött. Nem sokkal később Sanchez becsúszva szerelte Manét, amiért Mazic 11-est ítélt, de némi videózást követően jogosan visszafújta a büntetőt. Félórányi játék után Jamest sérülés miatt le kellett cserélni. Az első félidőben egyik csapat sem erőltette a támadásokat, ami Szenegál részéről érthető, Kolumbiának azonban csak a győzelem jelentene biztos továbbjutást.

II. félidő

Fordulás után jobbára inkább a kőkemény párharcok jellemezték a mérkőzést, mintsem a veszélyes gólhelyzetek. Az 54. percben Sánchez rúgta fel Sarr-t, de a játékvezető nem mutatta fel a sárga lapot. A 64. percben Mané megszerezhette volna a vezetést Szenegálnak, azonban megcsúszott a szabadrúgás elvégzése közben és 23 méterről fölé durrantott. Négy perccel később újabb szabálytalanságot könyvelhettünk el, Murielt rúgta fel Ndiaye, itt is elmaradt a sárga. A 74. percben megtört a jég, egy jobb oldali után Mina az ötösről lefejelte a labdát, ami utat talált a kapuba (0-1). A gól után még Niang tette próbára Ospinát, de a kolumbiai kapus bravúrral hárított. A hátralévő tíz percben a cserékkel frissítettek a szövetségi kapitányok, Kolumbia pedig őrizte az 1-0-s előnyét, ami össze is jött és továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Szenegál viszont kiesett, ugyanis azonos pontszám és gólarány miatt a Fair Play-lista rangsorolt, amelyen Japán kevesebb sárga lap miatt megelőzte az afrikaiakat.

Világbajnokság, H-csoport

Szenegál – Kolumbia 0-1 (Mina 74.)

A csoport végeredménye: 1. Kolumbia 6 pont (5-2), 2. Japán 4 pont (4-4), 3. Szenegál 4 pont (4-4), 4. Lengyelország 3 pont (2-5)

Összefoglaló

Japán – Lengyelország

I. félidő

A döntetlennel biztos továbbjutó Japán és a már kiesett Lengyelország mérkőzésének első félideje vajmi kevés izgalmat hozott: időnként labdavesztések után kontrázhattak a csapatok, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Grosicki remek fejesét Kavasima ütötte ki bravúrral, éppen mielőtt a labda teljes terjedelmében áthaladt volna a gólvonalon, ezen kívül komolyabb helyzetet nem jegyezhettünk fel, jött is a füttyszó a lelátóról a levonuló játékosoknak.

II. félidő

Fordulás után Lewandowskit előzte meg a japán hálóőr egy ígéretesnek tűnő középre adásnál, a következő lengyel lehetőség azonban már nem maradt ki: Kurzawa szabadrúgását Bendarek lőtte a kapu elé robbanva, nagy erővel a hálóba (0-1). A másik mérkőzés 0-0-s eredményének tükrében Japánnak mennie kellett előre a továbbjutásért, szövetségi kapitányuk cserékkel próbált frissíteni. Ennek ellenére a lengyelek rúghattak volna újabb gólt, gyors kontra végén Grosicki adott középre jobbról, Lewandowski egy védő szorításában kevéssel lőtt fölé. Kolumbia közben megszerezte a vezetést, amivel Japán újra továbbjutásra állt, ennek tudatában nem is igazán mentek előre az ázsiaiak, sőt, majdnem lőttek egy öngólt is. Az utolsó percekben a japánok már csak “csalták a futballt”, a stadion füttyszava közepette passzolgattak saját térfelükön, de Kolumbia győzelmének köszönhetően így is továbbjutottak.

Világbajnokság, H-csoport

Japán – Lengyelország 0-1 (Bednarek 60.)

Összefoglaló

Ki lesz a vb legjobb játékosa? Tippelj és nyerj!