Nagyanyáink klasszikusa, a textilpelenka

A korábbi generációk a mai megszokott eldobhatós pelenkák helyett az egyszerű, mosható pelenkákat alkalmazták. Akkoriban még nem tartották szem előtt az olyan szempontokat, mint például a környezettudatosság vagy divat, hanem az olcsóság miatt használták leginkább.
Nyikes Zoltán 2024. január 7., vasárnap 10:09
A korábbi generációk a mai megszokott eldobhatós pelenkák helyett az egyszerű, mosható pelenkákat alkalmazták. Akkoriban még nem tartották szem előtt az olyan szempontokat, mint például a környezettudatosság vagy divat, hanem az olcsóság miatt használták leginkább.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. január 7., vasárnap 10:09

A Peekabooshop.hu kínálatában lévő textilpelenka számodra is nagyon hasznos lehet. Habár régi bútordarabnak számít a gyermekgondozásban, azonban napjainkban is jó szolgálatot tehet. Ha nincs otthon, akkor nem árt beszerezni pár darabot, számos helyzetben praktikus lesz.

Tényleg van értelme?

Az újdonsült szülők gyakran kétkedve vonják fel a szemöldöküket, amikor szóba kerül, hogy mennyire hasznos a textilpelenka. Ha alaposabban belegondolunk, nagyanyáink praktikái számos esetben nagyon sokat segíthetnek. Például, ha nincs otthon gyógyszer, akkor nagyanyáink házi módszerei többféle betegség esetén is rendkívül praktikusak tudnak lenni.

A mai textilpelenkák elsősorban azért hasznosak, mert sokrétű a felhasználhatóságuk. Ráadásul ma már nem csupán a klasszikus fehér színben kaphatók, hanem különféle színekben és mintákkal is elérhetők ezek a kiegészítők.

Mi mindenre tudod használni?

Ahogy a neve is jól mutatja, leginkább a pelenkázás során célszerű alkalmazni. A pelenkázó asztalra fektetett textilpelenka sokkal komfortosabbá teszi a baba számára azt a pár percet, amíg kicseréled a pelust, emellett később kevésbé kell a takarítással ténykedni, ha esetleg a pelenka tartalma kifolyna.

A büfiztetés során szintén jól jöhet, mivel a válladra terítve védelmet nyújt a ruhád számára a büfi melléktermékeitől. Amikor már nincs szükséged rájuk, akár össze is varrhatod őket, így egy igazán kedves, szép törölközőt készíthetsz.

A nyári melegben is nagyon hasznos a vékonyabb anyagú textilpelenka, mivel a napsütés ellen is védelmet nyújthat. A hőségben egy szülő sem takarja be vastag anyaggal gyermekét, azonban a nap ellen szükség van valamiféle védelemre. A vékony pelenka úgy nyújt védelmet, hogy közben nem kell attól tartani, hogy a gyerek megfő a nagy melegben. Az is nagyon jó megoldás lehet, ha a babakocsi kupolájára rögzíted a textilpelenkát, így a séta során végig árnyékban lesz a kicsi.

Az eredeti funkció

Természetesen eredeti funkcióját is be tudja tölteni, vagyis pelenkázásra is használhatod. Ez viszont jóval macerásabb, mint az eldobható változatok vagy a mosipelusok alkalmazása. Bármilyen célra használod, hamar rá fogsz jönni, hogy a rendkívül hasznos és nagy hasznát veheted számos esetben. Már a várandósság során is rengeteg tanácsot, ötletet hallhatsz, azonban nehéz eldönteni, hogy mi az, amit valóban be kell szerezni. A textilpelenka kétségkívül az igazán praktikus kiegészítők közé tartozik.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz