Rossi: "Ez volt pályafutásom legnagyobb győzelme, a magyar kispad a karrierem csúcsa" – részletes értékelés

Marco Rossi addig marad a magyar válogatott kispadján, amíg érzi a szurkolók bizalmát, amit vasárnap, a Horvátország elleni 2-1 alkalmával végig érzett és ezért köszönetet mondott a drukkereknek, de a játékosainak is.
Dudás Gábor 2019. március 24., vasárnap 21:44
Marco Rossi addig marad a magyar válogatott kispadján, amíg érzi a szurkolók bizalmát, amit vasárnap, a Horvátország elleni 2-1 alkalmával végig érzett és ezért köszönetet mondott a drukkereknek, de a játékosainak is.
Szerző: Dudás Gábor 2019. március 24., vasárnap 21:44

"A horvátok úriemberek"

- Először is szeretném megköszönni a horvát válogatott tagjainak és vezetőedzőnek hozzáállását, úriemberi viselkedését, ami rámutatott arra, miért is igazi bajnokok – kezdte sajtótájékoztatóját a vastapssal fogadott Marco Rossi. -  A srácoknak, az én srácaimnak is hálával tartozom, nagy szívvel játszottak, komoly csapatjáték és egy kis szerencse is kellett, hiszen a horvátok nem játszottak a legjobb formájukban. Minden játékosunknak köszönjük ezt a teljesítményt, azoknak, akik játszottak és azoknak is, akik ma a kispadon ültek. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak is!

Mi történt a szlovák meccs óta?

- Nem értek azzal egyet, hogy ma nem lehetett ráismerni a csapatra. Ha ma kikapunk mondjuk 3-2-re, mert mondjuk Modric lepattanója bevágódik, most itt mindenki azt gondolná, ezt a meccset másképp kellett volna lejátszani. Probléma, hogy csak a végeredményből indulunk ki.

Biztos vagyok benne, a mai eredményt felcserélnénk a szlovákiaival, én és a játékosok is saját zsebből fizetnénk, hogy ezt megtehessük.

Háromszor megnéztem már azt a meccset, a szerencse nem állt mellénk, és nem volt bátorságunk előrefelé játszani. De fej-fej mellett játszottunk a szlovákokkal. Ma viszont Fortuna mellénk állt, ez volt a különbség a két mérkőzés között.

A horvátok legyőzéséről

- Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra a magyar válogatott kispadja nem egy kiindulópont, hanem valaminek a beteljesedése, a karrierem csúcspontja. A szurkolók miatt is van hatalmas értéke a sikernek, és ha úgy érzem, hogy nekik már nem felelek meg, ha már nem hisznek majd bennem, akkor távozom.

Ez a győzelem azonban csak akkor ér majd valamit, ha Azerbajdzsán ellen is három pontot szerzünk. 

A 100. meccsét ünneplő Dzsudzsák Balázsról

- Mindenkivel szemben komoly és lojális voltam, én mindenkinek a szemébe tudok és merek nézni - ezt ki merem jelenteni. Ahogy mindig is mondtam, Dzsudzsák Balázs jó játékos, de bizonyítania kell, hogy fizikailag is készen áll a feladatokra. Jobb formában van, mint novemberben, ezt igazolta is a mai meccsen. Én nem rokonszenv alapján küldöm a pályára vagy hívom be a játékosokat. Csak az számít, hogy hasznára van-e a válogatottnak vagy sem. Magyarországon 10 millió szövetségi kapitány van. Olaszországban rosszabb a helyzet: ott 60 millió... De csak engem fizetnek azért, hogy döntéseket hozzak, enyém a felelősség.

Olvastad már?
Dzsudzsák sírva ünnepelte a horvát-verést: "Nekik is két lábuk van, ma csak mi győzhettünk!"
Dzsudzsák Balázs érzelemgazdag nyilatkozattal értékelte 100. válogatott meccsét, amelyen 2-1-re legyőzte Magyarország a vb-ezüstérmes horvátokat.
Elolvasom

A játékrendszerről

- Nyolc mérkőzésen vagyunk túl már együtt, többféle felállásban is játszottunk már, négyszer 4-2-3-1-ben. A fociban nem elsősorban a játékrendszer, hanem a koncepció, az elvi háttér a fontos, hogy ezt hogyan tudjuk már az edzéseken megvalósítani, és az, hogy a játékosokat miként lehet beilleszteni ebbe az elképzelésbe.

Rossi az M4 Sportnak is nyilatkozott a mérkőzés után:

- Úgy gondolom, hogy az első félidőben jobbak voltunk, nagyon jól reagáltunk először is arra, hogy hátrányba kerültünk. Az első félidőben a horvátok egyetlen lehetőségéből gólt kaptunk, de nagyon jók voltunk, és visszajöttünk a mérkőzésbe.

Ahogy korábban is mondtam, tökéletesen kellett játszanunk, a játékosok szívvel-lélekkel játszottak, és ezt kértem tőlük. Egészen mostanáig - egyetlen mérkőzést leszámítva - ezt végre is hajtották. Sohasem panaszkodtam a hozzáállásukkal kapcsolatban. Frusztrált voltam a szlovákok elleni meccs után, de megismétlem: azon a mérkőzésen igazából csak az eredmény volt rossz, nem pedig a hozzáállás.

Egy olyan játékos társaság, amelyben mélyen hiszünk, és azért hívtuk be őket, mert megérdemlik. Nem azért, mert őt szeretem vagy valaki mást szeretek. Én a munkámat végzem, saját elképzeléseim szerint, én vagyok a vezetőedző. A játékosokat az alapján hívom be, hogy megérdemlik vagy sem. Ha valaki ezzel nem boldog, az nem az én dolgom.

Minden egyes alkalommal a következő mérkőzés lesz a legnagyobb feladat, hiszen Azerbajdzsánnal játszunk Bakuban, amire lesz időnk felkészülni. Ez a hét rendkívül stresszes volt, de a játékosoknak nagyon jó volt a mai hozzáállásuk.

Nyílvánvalóan nagyon szomorúak és frusztráltak voltak a szlovákok elleni meccs után, mert biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezik tőlük, hogy megváltoztathatnánk az eredményeket Szlovákia ellen, akkor igent mondok. Azt akarták megnyerni, jobban, mint bármelyik másik mérkőzést. Úgyhogy nyugodtan azt mondhatjuk, nekem meg kell köszönnöm a játékosoknak, és a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatban még nem játszhattam a csapatommal.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz