Fotó: ujpestfc.hu

Újpest: Vignjevic összeszólalkozott egy védővel, magyar edzőt szemeltek ki, 4-5 játékos is érkezhet még - háttér a lila-fehér zűrről

A csakfoci.hu információja szerint Roderick Duchatelet tulajdonos nem fogadta el Nebojsa Vignjevic lemondását, és ha nem történik nagyobb tragédia a Loki ellen, akkor a következő időszakban is a szerb tréner irányíthat. Pedig az Újpestnél Mészöly Géza is felmerült lehetőségként. Összegeztük, mi történt az elmúlt napokban a negyedik kerületieknél.
Csakfoci.hu 2024. február 6., kedd 12:55
Fotó: ujpestfc.hu
A csakfoci.hu információja szerint Roderick Duchatelet tulajdonos nem fogadta el Nebojsa Vignjevic lemondását, és ha nem történik nagyobb tragédia a Loki ellen, akkor a következő időszakban is a szerb tréner irányíthat. Pedig az Újpestnél Mészöly Géza is felmerült lehetőségként. Összegeztük, mi történt az elmúlt napokban a negyedik kerületieknél.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 6., kedd 12:55

Még csak egy forduló ért véget tavasszal az NB I-ben, de az Újpest háza táján máris javában zajlanak az események. Mint ismert, a negyedik kerületi együttes sima, háromgólos vereséggel kezdte a 2024-es évet az MTK Budapest otthonában, a játék pedig annyira kilátástalan volt, hogy az elégedetlenkedő és Nebojsa Vignjevic vezetőedző távozását követelő drukkerek közel fele már a szünetben elhagyta a vendégszektort. Ezt követően a felbőszült Újpest-szurkolók a székháznál várták a csapatot, hogy számonkérjék rajtuk a mutatott teljesítményt, és arról is lehetett hallani, hogy Vignjevic ígéretet tett a fanatikusoknak, hogy beadja a lemondását.

Információink szerint ez meg is történt, ám Roderick Duchatelet tulajdonos nem fogadta el a lemondást, a belga vezető továbbra is bízik Vignjevicben, de természetesen eredményeket akar látni, és ha kedden nem szerepel le csúfosan a csapat a DVSC elleni bajnokin, akkor még tovább maradhat az 55 éves tréner.

Pedig úgy tudjuk, hogy nem csak a szurkolók, hanem a játékosok felől sincs meg a teljes támogatása a szerb trénernek. Információink szerint még a Soroksár elleni felkészülési mérkőzés után, közvetlenül az NB I tavaszi rajtja előtt Vignjevic keményen összeszólalkozott az egyik védőjével, továbbá még ősszel maga Vignjevic vallotta be egy interjúban, hogy megváltozott az öltöző atmoszférája és néhányan nem fogadták el, hogy a fiatalszabály miatt kerülnek be magyar fiatalok a csapatba, nem pedig a teljesítményük miatt.

Összességében tehát az öltözőt is elveszítette Vignjevic, aki azonban hiába adta be a lemondását, Duchatelet úgy döntött, hogy jelen helyzetben nem talál nála jobb megoldást, pedig felmerült az a lehetőség is, hogy Mészöly Géza veszi át a csapatot - de a magyar sajtó már Lőw Zsolt és Pető Tamás nevét is bedobta.

A csakfoci.hu információja szerint a negyedik kerületi klub már puhatolózott is Mészölynél, aki korábban már 116 találkozón irányította az Újpestet, de egyelőre nem sikerült megegyezniük a feleknek, így nem tudni, mekkora lehet az esély az ő kinevezésére.

Időközben pedig arról is beszámoltunk, hogy Duchatelet hétfőn az öltözőben beszédet intézett a játékosokhoz, akiket tájékoztatott arról, hogy eladja a klubot, és 24 órán belül sor kerül az aláírásra. Információink szerint a tulajdonos szavaiból az is kiderült, hogy az adás-vétel fél év alatt zajlik majd le, azaz Duchatelet nyárig marad a klubnál, és addig ő hoz döntéseket.

Úgy tudjuk, hogy a hátralévő átigazolási időszakban az Újpest még mindenképpen erősítene a jelenlegi kereten, akár 4-5 játékos érkezése sem kizárt. Közülük az egyik az a Novothny Soma lehet, akivel kapcsolatban megírtuk, hogy megszülethetett a megállapodás az Újpest és a Vasas között a támadó játékjogát illetően, de a napokban arról is beszámoltunk, hogy megkeresték Igor Haratint, jobb feltételekkel, mint a Fehérvár. Kérdés, a korábbi ferencvárosi középpályás mit lép azok után, hogy időközben a némileg hasonló poszton szereplő Sigér Dávid aláírt a Vidihez.

Frissítés: Új fejezet a magyar labdarúgásban: Nyáron érkezik a MOL Újpestre - hivatalos

Olvastad már?
Új fejezet a magyar labdarúgásban: Nyáron érkezik a MOL Újpestre - hivatalos
A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz