Fotó: Kovács Attila

Exkluzív: Duchatelet az öltözőben jelentette be a játékosoknak, hogy eladja az Újpestet

A Csakfoci információi szerint Roderick Duchatelet Újpesten járt, ahol elmondta, hogy eladja a klubot, és 24 órán belül sor kerül az aláírásra. Úgy tudjuk, az adás-vétel fél év alatt zajlik majd le, addig a belga üzletember hoz döntéseket a klubnál.
Mokány Lajos 2024. február 5., hétfő 20:07
Fotó: Kovács Attila
A Csakfoci információi szerint Roderick Duchatelet Újpesten járt, ahol elmondta, hogy eladja a klubot, és 24 órán belül sor kerül az aláírásra. Úgy tudjuk, az adás-vétel fél év alatt zajlik majd le, addig a belga üzletember hoz döntéseket a klubnál.
Szerző: Mokány Lajos 2024. február 5., hétfő 20:07

A Csakfoci még szombaton számolt be róla, hogy Roderick Duchatelet 13 év után eladja az Újpest FC-t, így a tervek és a hírek szerint egy hazai nagyvállalathoz köthető érdekeltségi kör kezébe kerülhet a IV. kerületi klub.

Honlapunk úgy tudja, hogy a belga üzletember Magyarországra utazott, és az öltözőben beszédet intézett a játékosokhoz, akiket tájékoztatott arról, hogy eladja a klubot, és 24 órán belül sor kerül az aláírásra. Információink szerint a tulajdonos szavaiból az is kiderült, hogy az adás-vétel fél év alatt zajlik majd le, azaz Duchatelet nyárig marad a klubnál, és addig ő hoz döntéseket.

Duchatelet 2011 óta birtokolja az Újpest tulajdonjogainak közel 100 százalékát, az azóta eltelt időszakban a csapat nem tartozik az NB I élmezőnyéhez, igaz, három Magyar Kupa-aranyat sikerült nyernie. A belga üzletember távozása többször is téma volt már, de eddig senki nem fizette ki az általa kért összeget - most van az eddigi legnagyobb esély arra, hogy ez a helyzet változzon.

Mint ismert, a lila-fehérek péntek este az MTK-tól elszenvedett 3-0-s vereséggel kezdték meg az NB I 2024-es kiírását, az újpesti ultrák már a meccs alatt elhagyták az Új Hidegkuti Nándor Stadion vendégszektorát, és a klubház elé mentek, ahol feszült hangulatban várták a csapatot. A drukkerek Nebojsa Vignjevic távozását követelték, és arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző ígéretet is tett a szurkolóknak, hogy beadja a lemondását. Arról azonban egyelőre nincs hivatalos bejelentés, mi lesz a szerb szakember jövője; a Sportál úgy tudja, hogy a keddi, Debrecen elleni bajnokin még Vignjevic ül majd a csapat kispadján.

MOKÁNY LAJOS

Frissítés: Új fejezet a magyar labdarúgásban: Nyáron érkezik a MOL Újpestre - hivatalos

Olvastad már?
Új fejezet a magyar labdarúgásban: Nyáron érkezik a MOL Újpestre - hivatalos
A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz