Fotó: fotoapalyaszelerol.com

Újpest-Fradi: Egy 16 éves fiú szenvedett súlyos égési sérüléseket, eljárást indított a rendőrség

Az édesanya állítása szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút.
Nyikes Zoltán 2024. február 27., kedd 12:59
Fotó: fotoapalyaszelerol.com
Az édesanya állítása szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 27., kedd 12:59

A csakfoci.hu is beszámolt arról hétfőn, hogy pirotechnikai bemutató közben megsérült egy Újpest-drukker a Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzésen. Az illetőnek egy parázs bepattant a ruhájába, ami kigyulladt és végül szétégette a szurkoló nyakát is. Az atv.hu szerkesztőségéhez most eljutott egy levél, amelyet a 16 éves drukker édesanyja írt, és arról számolt be, hogy a fiú nyaka teljesen, a felső teste szórtan égett meg, de még a hasán is vannak mély égési sérülések. Az édesanya szerint felülről eshetett a pirotechnikai eszköz a nyakába, elégett a pólója, pulóvere, és részben a kabátja is.

Állítása szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert itt nem tudják ellátni. Végül a gyermeket szülei vitték a Balesetibe, ahol ellátták.

– A Balesetiben, a jegyzőkönyvet felvevő rendőrök a Megyeri úti kapitányságra küldtek, ahonnan éjfélkor értünk haza a fiunkkal, aki hősiesen viselte végig a történteket. Feljelentést tettünk, a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt – tette hozzá a szülő.

Azt is leírta, hogy a fiút be kellett vinni a Bethesda Gyermekkórház égési ambulanciájára.

Korábban a 24.hu megkeresésére az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál azt válaszolta, hogy a "sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor".

Az atv.hu kérdésére most a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van.

Olvastad már?
Honvéd: Továbbra is fennáll az NB II-es licenszt veszélyeztető tartozás
Ha nem egyenlíti ki a tartozását a kispesti klub Lazar Cirkovic felé, akkor az MLSZ klublicensz szabályzata értelmében a Honvéd a következő bajnoki évre klublicenszt sem kaphat az NB II-re.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz