Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: Továbbra is fennáll az NB II-es licenszt veszélyeztető tartozás

Ha nem egyenlíti ki a tartozását a kispesti klub Lazar Cirkovic felé, akkor az MLSZ klublicensz szabályzata értelmében a Honvéd a következő bajnoki évre klublicenszt sem kaphat az NB II-re.
Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 12:07
Fotó: honvedfc.hu
Ha nem egyenlíti ki a tartozását a kispesti klub Lazar Cirkovic felé, akkor az MLSZ klublicensz szabályzata értelmében a Honvéd a következő bajnoki évre klublicenszt sem kaphat az NB II-re.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 12:07

Sorsdöntő időszak áll a Budapest Honvéd előtt, a következő másfél nap ugyanis a klub következő szezonjait is nagyban meghatározhatja. Mint ismert, a kispestiek tetemes tartozást halmoztak fel korábbi játékosukkal, Lazar Cirkoviccsal szemben.

A csakfoci.hu információi szerint a hétfői napig bezárólag egyelőre nem fizetett a klub a játékosnak, és még mindig megy az egyezkedés a háttérben arról, hátha születik valamilyen, az eredeti határozattól eltérő, a klub számára kedvezőbb megoldás. Amennyiben a helyzet nem változik, akkor az MLSZ klublicensz szabályzata értelmében a Honvéd a következő bajnoki évre klublicenszt sem kaphat az NB II-re.

Ahogyan az korábban már napvilágot is látott és a kispesti klub is elismerte a hivatalos közleményében, a FIFA döntése alapján a Budapest Honvéd a téli átigazolási szezonban nem igazolhatott új játékosokat a fennálló tartozás miatt, ezúttal viszont még ennél is súlyosabb következményekkel nézhetnek szembe a piros-feketék.

A Honvédnak ugyan sikerült értékesítenie Kocsis Dominik játékjogát január végén, ám úgy tűnik, hogy ez sem jelentett végleges megoldást.

Frissítés: A Honvédnak nem február végéig kell kiegyenlítenie a tartozást, hanem - amennyiben addig nem rendezi azt - a február 28-án fennálló tartozást kell március 31-ig kifizetni, ami még egyhónapnyi időt jelenthet a klubnak.  

A hétvégén az FTC zsinórban 15. győzelmét aratta az Újpest ellen. Mennyi ideig tarthat még a Fradi egyeduralma a derbiken? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
MLSZ: Házon belülről érkezhet Gera utódja - ő lehet az U21-esek következő edzője
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz