Fotó: mlsz.hu

Tornát nyert az U15-ös magyar válogatott, a szlovákokat és a lengyeleket is megelőzte

Kapott gól nélkül nyerte meg a 4 Nemzet Tornáját a magyar U15-ös válogatott.
Póczik Dávid 2023. április 7., péntek 18:08
Fotó: mlsz.hu
Kapott gól nélkül nyerte meg a 4 Nemzet Tornáját a magyar U15-ös válogatott.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 7., péntek 18:08

A magyar U15-ös válogatott pénteken 0-0-s döntetlent játszott a szlovákokkal, így öt ponttal, kapott gól nélkül megnyerte a 4 Nemzet Tornáját - számolt be a hírről az mlsz.hu. A mieink ezenkívül a lengyelekkel 0-0-s döntetlent játszottak, míg a finneket 3-0-ra győzték le.

A szlovákok elleni találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, Oross Márton tanítványai ezúttal is a második félidőben futballoztak veszélyesebben, de ezúttal nem sikerült kihasználni az adódó lehetőségeket.

- Büszke vagyok a csapatra, komoly fegyvertény, hogy egymás után három mérkőzést kapott gól nélkül hoztunk le, és megnyertük a tornát. A tornán mutatott szervezett, fegyelmezett játék egy stabil alapot jelent, amire a későbbiekben is építhetünk. Voltak persze hibák a játékunkban, pontosságban, a döntések meghozatalában például még sokat lehet fejlődni, de alapvetően sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna. Jó volt látni, hogy a második félidőben felőröltük a szlovákokat, és támadtunk a győztes gólért, ez a csapat remek mentalitását dicséri. Az elmúlt egy hétben nagy lépést tettünk az igazi csapattá válás felé vezető úton, hiszen a pályán és a pályán kívül is egységes volt a társaság. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok önbizalmának is jót tesz majd ez a szép siker - fogalmazott Oross Márton szövetségi edző.

A magyar csapat 5 ponttal végzett az élen, a finnek a második, a szlovákok a harmadik, a lengyelek pedig a negyedik helyen zártak.

U15, 4 Nemzet Tornája

Magyarország-Szlovákia 0-0

Magyarország: Lányi Ferenc - Balog Kristóf (Manzella Giovanni Martin, 63.), Hecler Botond, Joó Ferenc, Rankó Viktor - Pesti Vince, Zoltai Levente, Galambos János - Bősze Levente (Nyikos Botond, 82.), Nyers Ádám (Soós Flórián, 51.), Magyarics Erik (Mándity Márkó, 63.)

Olvastad már?
Kitiltanák Romániában a magyargyűlölő szurkolókat is a stadionokból - törvény készülhet erről
A román sportminiszter, Novák Eduárd szeretné, ha a rasszista megnyilvánulások sokkal szigorúbban lennének szabályozva.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Újpest
Újabb 3 távozó
Heinz Mörschel, Kiss Tamás és Franklik Sasere is elhagyja a lila-fehéreket - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz